Mike Tramp Foto: Morten Madsen

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Mike Tramp (Mike Tramp Songs of White Lion).

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa artist ut är Mike Tramp (Mike Tramp Songs of White Lion) där Peter Johansson fått ställa några frågor.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa artist ut är Mike Tramp (Mike Tramp Songs of White Lion) där Peter Johansson fått ställa några frågor.

Har du några speciella minnen från tidigare Sweden Rock spelningar?

Jag har haft turen att ha spelat på Sweden Rock festival två gånger och är glad att jag har kommit hem med det absolut bästa minnet. Där finns en härlig blandning av människor som på riktigt ger plats för en massa olika rock’n’roll, inte bara heavy metal. Det är det jag älskar med Sweden Rock, plats för alla.

Vilken av dina låtar tycker du är roligast att framföra live?

Låtarna där du ser folk le med ögonen. Det betyder att de älskar det du gör och att de älskar musiken. Vi måste alltid komma ihåg att showen är till för fansen, inte för dig själv.

Hur går du tillväga för att välja låtar till din setlist?

Det finns låtar du måste spela, samtidigt måste en låt också kunna fungera på scen, och det är inte alltid de största hitsen som är de bästa och groovigaste låtarna att spela. Det handlar om att hitta en bra balans. Jag tror att man kan höra och se det på de flesta bands setlistor. Det finns alltid låtar för bandet och så finns det låtar för fansen, men det är bra när det fungerar för båda.

Vilken är er största styrka som band?

Att vi vill vara tillsammans. Den värsta känslan på jorden är att gå ut på scen med någon du inte kommer överens med, inga pengar kan ändra på det. Jag spelar bara med människor jag älskar, mina bröder.

Vilka band ser du mest fram emot att se på festivalen?

Jag hoppas faktiskt få träffa några riktiga rocktjejer, det var ett tag sedan jag såg något som påminner mig om det stora 80-talet. Och så måste jag kolla in Mötley Crüe, det har snackats så mycket om dem så nu måste jag se själv.

Om du kan välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem skulle du vilja jobba med?

Queen

Vilken skiva av vilket band skulle du helst vilja se framföras live i sin helhet?

Escape – Journey, med Steve Perry

Efter att du lämnat scenen på Sweden Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig efter en så unik spelning?

Hur fantastiska låtarna från White Lion (Vito Bratta & Mike Tramp) fortfarande är 2023.

Tack för att du tog dig tid att svara så ses vi i Blekinge i juni!

Vi ses!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!
Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Mike Tramp Songs of White Lion spelar Fredag 9 juni.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER