VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med JOE BONAMASSA

klar-infor-swedenrock2014

Med 44 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Nästa artist ut i denna serie är JOE BONAMASSA, som Rocknytts Björn Moldén fick chansen att ställa några frågor till.

Joe Bonamassa är något av den moderna bluesrockens superstjärna. Sedan debuten 2000 har han gett ut tio studioalbum (senast “Driving towards the daylight” 2012) och har ett elfte på gång. Därtill har han släppt sex livealbum, för att inte tala om tre studiosläpp som medlem av hårdrockssupergruppen Black Country Communion. Produktiviteten har inte mattat Joes skaparkraft och hans popularitet bara fortsätter att öka. Utmärkande för Joe är att hans främsta förebilder inte är hans amerikanska landsmän från bluesens gryningsålder, utan brittiska 60- och 70-talsmästare som Eric Clapton, Jeff Beck och Rory Gallagher (okej, han var irländare). Samtidigt har ändå amerikaner som BB King och Stevie Ray Vaughan satt sina spår i Joes sound. Helheten blir något mycket speciellt som gjort Joe Bonamassa till den hetaste bluesmannen i mannaminne. Årets SRF blir hans enda Sverigebesök under 2014.


I juni besöker du Sweden Rock Festival för första gången i din karriär. Vilken typ av framförande kan vi förvänta oss?
– Jag har en spännande rockshow planerad för sommaren. Jag har precis varit i studion och gjort klart mitt nya album som släpps i oktober. En del av låtarna kommer jag spela live för första gången i sommar och det är något som jag ser fram emot. Jag kommer även utöka mitt band med den legendariske Lenny Castro på slagverk.

Vilka förväntningar har du på festivalen och de svenska fansen?
– Det är en bra fråga. Ibland undrar jag om min spelstil är tillräckligt hård för rockpubliken, men till min förvåning får jag alltid ett bra gensvar från dem. Jag kommer att sätta ihop en lite rockigare låtlista och hoppas på det bästa.

Hur väl känner du till Sweden Rock Festival sedan tidigare?
– Jag vet att Sweden Rock är en legendarisk festival som i stort sett alla rockband vill spela på. Jag hoppas på att kunna rekrytera nya fans som kanske inte lyssnar så mycket på bluesrock i vanliga fall.

Du har besökt Sverige vid flera tillfällen tidigare. Vad gillar du mest med att spela här?
– Man behöver aldrig luftkonditionering i Sverige och spelställena har alltid varit grymma, för att inte tala om publiken. Mina svenska fans har varit väldigt stöttande genom åren.

Vilket är ditt roligaste minne av Sverige?
– Efter min första spelning i Stockholm gick vi ut och käkade på Hard Rock Café. Min hamburgare kostade mer än jag tjänade den kvällen.

{youtube}wTG-bCMG05E{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link