VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
aggressive-chill-logo

Per Bjelovuk från Aggressive Chill: “Musiken är det som har hållit mig på rätt väg”

aggressive-chill-logo
Aggressive Chill släppte i Oktober sitt tredje album, Before My Breath Holds Me Down. Jag tog mig ett snack med bandets trummis Per Bjelovuk om hur det gick till när han fann kärleken till trummorna, om livets motgångar, Aggressive Chills framtid och hur singeln Hold My Breath har spridit sig över de svenska gränserna.

 

– Jag minns inte första gången jag satte mig bakom ett trumset. Men det finns en bild som är tagen hos en släkting som spelade trummor ett tag, på den är jag fem år gammal och ser ut att trivas redan då, svarar Per när jag inleder med att fråga om hur han fick upp intresset för musiken.


Han berättar sedan att han var tolv år gammal när han höll till på den lokala ungdomsgården och hörde Metallicas “Sad But True”.

– Jag blev helt såld på soundet och visste att det var trummor jag ville spela. Jag vågade inte säga något till mina föräldrar utan tog tillfället i akt när vi var med min lillasyster på en demonstration som hade en blåsorkester och slagverkare. Mina pojkögon sken upp som små solar och gjorde att mina föräldrar smälte. Sedan dess har de stöttat mig i mitt musikintresse.

Vi fortsätter att prata minnen och jag frågar honom om hur det gick till när han blev en av bandmedlemmarna i Aggressive Chill.

– Jag hade tidigare spelat med Cowboy Prostitutes, när det bandet gick i graven så kände jag inte att jag var klar med musiken. Jag såg en annons om att de sökte en trummis och mailade in. De skickade låtarna till mig och åkte ner till Strömstad för att provspela, vi synkade direkt och körde även ett prov-gig tillsammans. Sedan dess har jag varit en del av familjen.

Ni släppte nyligen bandets tredje platta – Hur ser framtidsplanerna ut?

– Vi vill erövra! Vi har en del grymma saker på gång som ännu är i planeringsstadiet så kan inte säga för mycket om det. Vårat bolag i England har flaggat lite för att vi ska över dit, så vi kommer snart att släppa ännu en singel där och i USA.

Vi börjar prata om inspelningen av albumet och Per berättar att bandets gitarrist valde att lämna under inspelningsprocessen, men att de fick in den nuvarande gitarristen Andreas Ohlsson ganska omgående. aggressive-chill-Before-My-Breath-Holds-Me-Down2013-250Något som har kryddat till soundet och lyft bandet. Han passar även på att dela med sig av ett minne från tiden i studion.

– Vi var helt övertygade om att jag skulle sätta min del i Hold My Breath på en eller två tagningar när Tobbe, vår producent, trycker på talkbacken och säger att “Nej grabbar, nu super vi. Detta löser vi imorgon”. Vad fan menar han tänkte jag, men dagen efter roddade han om det mest jag gjort på den låten, haha.

Personligen har Mötley Crües trummis Tommy Lee alltid varit en förebild. – Han är ju en trummis som syns. Det är tungt, hårt och verkligen “In your face”. Han har det jag gillar.

För Aggressive Chill är det Soundgarden och Alice In Chains som har varit de huvudsakliga influenserna, även om Per själv inte har lyssnat speciellt mycket på dem.

Det bästa minnet med bandet då?

– Det är nog Live At Heart 2012 i Örebro. Mitt första gig på hemmaplan med Aggressive Chill och hade en hel del polare som skulle komma och kolla. Jag jobbade på en annan scen under festivalen och hann inte hänga med grabbarna mer än två timmar innan spelningen. När jag sedan kollar min mobil ser jag att de skickat en bild på våran utslagna gitarrist! Jag rusar iväg till hotellet där de fortsätter att driva med mig tills jag inser att allting är under kontroll. Det blev en grym kväll som avslutas med att chauffören slänger ur oss ur taxin vi tog.

“Musiken är det som har fått mig att gå på rätt väg”

Det är inte alltid lätt att lyckas inom musikbranschen och jag frågar Per om han någon gång har ifrågasatt sina chanser på att göra karriär inom hårdrocken.

– Motgångar är ju en del av livet. Men det har aldrig påverkat min syn på musiken. Jag var aldrig speciellt bra i skolan och musiken är det som har fått mig att gå på rätt väg. Jag har alltid haft en dröm och kämpat för den.

Bandets singel Hold My Breath har hitills inte nått de svenska radiostationerna, men i England spelas den för fullt och har nått ut till hela femton stationer.

– Visst, det är tufft här i Sverige och man måste ju verkligen känna rätt folk för att “spräcka bubblan”. Jag blir frustrerad emellenåt, men försöker alltid att leta efter rätt vägar in.

{youtube}zB7YKVqsYuU{/youtube}

Innan vi avslutar intervjun är jag nyfiken på vad Per har för mål med musiken och Aggressive Chill. – Jag vill ta Aggressive Chill utanför Sverige. England ligger ju och bubblar och sedan har jag även några kontakter från Tyskland. Sen vill jag ju även knäcka radiobubblan så att alla “svennebanan rockers” får upp ögonen för det vi gör. Jag vill såklart kunna leva på det här, både med bandet och genom mitt företag som är på gång, där jag kommer kunna ta emot trumelever.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter