VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
aggressive chill-perbjelovuk-480

Veckans snabbis – med Per Bjelovuk, Aggressive Chill

57 Shares

aggressive chill-perbjelovuk-480
När musiken är ens största kärlek och det man verkligen brinner för – men kroppen säger ifrån. Hur tacklar man något sånt? Per Bjelovuk, trummis i Aggressive Chill delar denna vecka med sig lite av det han gått igenom. 

1. Att som trummis inte ha helt fungerande händer måste ju vara lite av en mardröm…
– Ja, det är det näst värsta som hänt mig efter min systers barns död, faktiskt… Det är på den nivån det är. 
Det började när jag bytte jobb för att tjäna lite snabba pengar och började reparera pall på ett företag ”NO NAME” som uppenbarligen inte följer föreskrifterna för hur länge man får använda vibrerande verktyg. Tio timmar om dagen med tigersåg och spikpistoler klarade inte mina händer mer än två månader… Jag tappade cirkulationen i fingrarna och därmed känseln, vilket i sin tur ledde till att jag tappade mitt grepp om trumstockarna och fick kramper i underarmarna.


Ångesten över att inte ha känsel i händerna eller t.ex. när jag konstant vaknade på nätterna och fick bända upp fingrarna är otroligt frustrerande och skapade panik hos mig. Satt i min ensamhet och grät över att läkaren sa att jag fått Karpaltunnelsyndrom och att det enda alternativet var operation och att hitta annat jobb, men att det inte var säkert att händerna trots det skulle bli helt bra.

Jag kände bara att jag måste försöka allt som bara går och tog kontakt med en vän som är osteopat. Han har hjälpt mig med att frisätta nerver som varit i kläm i handlederna, knäckt rätt i leder och masserat musklerna i armarna.

Men i min panik kunde jag inte nöja mig med det så jag har finkammat internet på allt kring karpaltunnelsyndrom och gjort ett eget koncept av allt jag läst – Stretchövningar för händer och armar 3ggr/dag, yoga, daglig insmörjning av handlederna med smärtlindringssalva. Men framför allt – När jag sa upp mig lyckades jag få andra arbetsuppgifter under uppsägningstiden och nu har jag sen en månad bytt jobb och är på rätt väg. Fingrarna blir fortfarande kritvita ibland, men doningarna är borta och det är även värken i händerna. Förhoppningsvis kan jag slippa operation. 

2. Och nytt i bandet? Ni har nyligen bytt gitarrist.
– Ja, Andreas  fick för mycket annat för att kunna pussla ihop det med oss, så nu har vi med Pontus ”Lao” Eriksson. Han har vikarierat vid ett par tillfällen tidigare, men är nu fast medlem. Grym kille och en mycket nära vän till mig, vi har spelat och turnerat ihop i vårt förra band (Cowboy Prostitutes) så vi känner varann utan och innan…;) Har man delat en 80cm säng/madrass i Tyskland har man på nåt sätt kommit så pass nära varann man nu kan. 

3. Och ny video. Vad händer framöver?
– Vi kommer göra en turné i Sverige tillsammans med ett annat svenskt band som ligger på samma bolag som oss. Planen från bolaget är att den turnén sen ska fortsätta genom Danmark och Tyskland men inga platser eller datum är offentliga än. 

Plattan ska släppas i USA, under sommaren/hösten och jag ser verkligen fram emot det, är övertygad om att vårt sound kommer gå hem där.

Vi kommer till hösten gå in i studion och spela in några låtar som antingen blir en EP eller sparas till nästa platta..:)

{youtube}VRLjeP0mRAE{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter