LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Death By Horse, Facebook
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Death By Horse

Årets upplaga av Sweden Rock Festival närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Death By Horse där Rocknytts Mattias Högström fått ställa några frågor till bandets sångerska, Jahna.

Skånska Death By Horse går in för refrängstark punk och bildades 2015. Debutalbumet “This too shall pass” utgavs digitalt 2016 och blev en stor framgång, följd av en fysisk release 2018. 2019 kom uppföljaren “Reality hits hard” som blev en ännu större favorit hos både publik och kritiker. Bandet har även flera Europaturnéer i ryggen med bland andra Agnostic Front och Teenage Bottlerocket.


Hej och välkomna till Sweden Rock Festival och om jag inte har helt fel er debut på festivalen.

Tackar! Jo, det stämmer bra det.

Annons:

Festivalen blev ju som vi alla vet inställd 2020 och 2021. Vad har ni gjort under tiden? 

Vi har arbetat med olika kreativa projekt, både egna och andras. Vi har bl.a. gjort musikvideos åt andra band, där vi inte bara har skrivit, filmat och redigerat utan även skapat scenmiljön, kläder och rekvisita. Jag älskar verkligen att få vara med i hela processen! Vi har även knåpat på ny musik till tredje albumet. Skrivit mycket och kasserat lika mycket, men nu äntligen börjar vi få till lite keepers. Vi försöker tänka kvalitet framför kvantitet. Inte för att det ena måste utesluta det andra.

Har du besökt festivalen någon gång tidigare? Har du i så fall några speciella minnen från den?

Det är nog bara Linus vår trummis som varit på Sweden Rock tidigare. Jag och Tommy har varit på en närliggande camping som närmast. Vi följde med några vänner som skulle till festivalen. Vi hängde på campingen i ett par dagar och hade väldigt skoj!

Vilka är Death By Horse?

Vi är 4 medlemmar i Death By Horse. Jahna på sång, Tommy på gitarr, Micke på bas och Linus på trummor.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att spela live och varför?

Så svårt, jag personligen älskar att köra Narcissist. Sen är Cancer en favorit också för att den har så många olika element i sig. Jag älskar också CowTittySuckingFuckingMenstrationEatingFreak, den är snabb och provokativ och det gillar jag.

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?

Kärlek, svett och tårar!

Hur svårt är det att sätta ihop en setlista för en festivalspelning? Hur tänker ni kring setlistan?

Ja, det kan vara lite klurigt ibland. Men vi brukar utgå ifrån hur lång speltid vi har och försöka göra en bra mix av låtar. Har vi ett 30 minuters set exempelvis så brukar vi köra på snabba och ösiga låtar främst, för att hålla uppe energin. På en timmes set så brukar vi blanda upp det hela med lite mer mörker och vemod.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?

Det är bättre att fråga Linus som är ett hängivet fan av festivalen. Själv så var det Turbonegro som jag ville se 2020, men så blev det inte dessvärre. Det jag inte vill missa är alla nya och gamla människor som man kommer träffa! Det blir kul.

Om du får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?

Det hade varit en dröm att få jobba med Kurt Ballou (Converge) och Travis Barker. Vet inte alls hur det hade funkat ihop men vi älskar Kurts brutala och råa produktioner och mer eller mindre allt Travis gör. Vi strävar kanske efter att bli “världens råaste och hittigaste punk/rock band”?

Efter ni gått av scenen på Sweden Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig efter ett sådant unikt gig?

En känsla av odödlighet samt tacksamhet över att ha valt Death By Horse över Volbeat. 😉

Death By Horse spelar torsdag den 9 juni kl. 23.00 på Rockklassiker Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT