Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
ALLA NYHETER
Foto: Marieke Verschuren

Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Sorcerer

[social_warfare]

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2022” går vidare. Nästa band ut är Sorcerer där Rocknytts Mattias Högström fick ställa några frågor till sångaren Anders Engberg.

Det ursprungliga Sorcerer var pionjärer inom epic doom metal och existerade 1988-92. Bandet hann dock endast ge ifrån sig demos under sin livstid. 2010 återbildades Sorcerer av basisten Johnny Hagel (ex-Tiamat) och sångaren Anders Engberg (220 Volt, ex-Lion’s Share) – och nu blev det andra bullar. Albumen “In the shadow of the inverted cross” (2015) och “The crowning of the fire king” (2017) har etablerat bandet bland doomscenens mest lovande “nykomlingar”.


*** Denna intervju publicerades ursprungligen inför Sweden Rock 2020 och har nu uppdaterats med några tilläggsfrågor ***

Hej och välkomna till Sweden Rock Festival.

Tack!!!

Om jag inte har helt fel så blir detta första gången ni spelar på Sweden Rock Festival. Vad har ni för förväntningar på festivalen och spelningen?

Ja, det stämmer. Vi är mycket glada över att få chansen att spela på Sveriges finaste festival. Vi hoppas naturligtvis att det kommer mycket folk till tältet, där jag har förstått att vi ska spela. Jag vet att vi kommer bli väl omhändertagna på plats. Ska bli riktigt roligt.

Har du själv varit på festivalen tidigare och har du i så fall något roligt minne du vill dela med dig av?

Jag spelade med Lions Share, 1999 tror jag det var, sjukt kul minne att hänga backstage med alla giganter som spelade då, Scorpions, David Lee Roth, Manowar, Dio en otrolig upplevelse för mig då. Jag blev packad som tusan å kräktes i limousinen som körde oss till hotellet, inte kul då men nu kan man ju skratta åt eländet, blev dyrt.

Varför vore det dumt att missa Sorcerer på årets festival?

Sorcerer bär ju fanan högt sedan 1989 i doomgenren. Vi har utvecklats till att bli ett bredare band som kanske borde hålla till i hårdrocksfacket istället men det bestämmer ju inte vi. Efter återföreningen 2010 har mycket hänt 3 plattor som blivit rosade i pressen och hyggligt med gigs har gjort att vi idag är ett sammansvetsat rutinerat gäng som levererar på hög nivå varje gång vi spelar.

Senaste plattan “The Crowning of the Fire King” släpptes 2017. Är det en ny platta på gång inom en inte allt för avlägsen framtid?
*Uppdaterat sedan ursprungliga publiceringen*

Ja det kom en ny platta 2020, Lamenting of the Innocent, så det känns ju riktigt bra. Den är släppt på samma bolag som de två andra; Metal Blade Records

Hur ser planerna i övrigt ut för Sorcerer 2022? Blir det fler sommarfestivaler?

Vi har en del sommarfestivaler inplanerade och hoppas på en turné till hösten. Det jobbas hårt med att boka spelningar från vårt bokningsbolag.

Om du får tid över vilka band vill du i så fall inte missa på årets festival?

Vi kommer ju ner på lördagen så det blir att välja mellan de som spelar sista dagen, G’n’R får väl bli ett måste

Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?

Nu har vi ju en ny platta så några låtar kommer ju spelas från den men från de som vi redan släppt tycker jag Lake Of The Lost Souls är en trevlig melodi.

Det blev ju som bekant ingen festival varken 2020 eller 2021. Vad har ni i Sorcerer gjort under tiden? Förutom att spela in ett antal bra covers. Hur kom ni på den idén att ni skulle släppa lite covers?

Vi hade snackat om covers ett tag men kanske då att göra om några poplåtar. Vi tog upp idén igen under pandemin och enades istället om att hedra några av våra största influenser från 70 och 80-talen. Vi röstade fram fyra stycken och Reverence blev resultatet av det.

Vad är planerna för Sorcerer resten av året?

Vi gör en miniturné med Portrait i månadsskiftet mars/april och sedan väntar ett gäng festivaler i vår och sommar. Det ska bli riktigt kul! Vi gjorde ett gig med Wolf och Tad Morose nu i helgen på Debaser i Stockholm. Kul som fan var det!

Hur sugna är ni på en skala från 1 – 10 på att spela på Sweden Rock i år? 😉

Haha! Tredje gången gillt! Sjukt taggade!

Tack för att du tog dig tid att svara och vi ses i Blekinge i juni.

Sorcerer spelar på lördag 11 juni.

 

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link