VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
skogsröjet

Skogsröjet presenterar ytterligare fyra band och spelschema

Fyra nya band är klara till Skogsröjet som också presenterat spelschemat för årets upplaga.

Senaste tillskotten till årets upplaga av Skogsröjet är:
Kardinal Sin
Ett melodiskt metalband från Upplands Väsby som bildades 2014 av medlemmar från ex. Therion och Rough Diamond. De har hunnit öppna för band som Electric Boys, Dynazty, Bloodbound och DeathDealer (US) samt gjort ett stort antal klubbgig runtom i landet. De har även spelat på en del mindre festivaler samt på Väsby Rock Festival tillsammans med W.A.S.P, MSG, Magnum m.fl.
Bandet släppte sin debutplatta Victorious via Massacre Records april 2018 och har fått fina recensioner i bl.a. Sweden Rock Magazine.
Skivan mixades av Fredrik Folkare (Eclipse, Nordic Union, Unleashed) som även gästspelar på skivan. Tidigare medlemmarna Chris Vowden (Opeth) samt Magnus Naess (Therion)medverkar också på skivan.


Midnattsskri
Melodisk metal med inslag av black metal från Norrlands mörkaste skogar. Med Tunga riff och grooviga rytmer levererar dem slagstarka texter som kommer lämna dig vilse i ödemarken.

Self Deception
Efter ett framgångsrikt albumsläpp 2018 är det stockholmsbaserade rockbandet Self Deception tillbaka med ny musik. Bandet släppte nya singeln, ’Bury Me Alive, den 29 mars som följdes upp med två singlar och slutligen en rykande färsk EP i slutet av juni.
Under det gånga året har bandet lagt sin fulla fokus på att utveckla sina musikaliska kunskaper och utforska nya kreativa register. Inte bara för att tänja, utan rent utav sparka ner/ge en rak höger till alla restriktiva gränser. Bandet har investerat i sig själva som individer och som band men framför allt på att få musiken till en ny nivå, vilket de minst sagt bevisat med sitt nya material.
Self Deception introducerar nu sina lyssnare till ett mognare sound och storslagenheten mullrar långt bakom revbenen i kärnan av bröstkorgen. Det är tyngre, råare, och bär på en välbalanserad kombination av dynamik och dynamit som lyfts upp av bandets starka välbekanta melodier. Om musiken tidigare har gett eftersmak av en ölig rockklubb, så har den nu växlat upp och lämnar kvar en välsmakande känsla av en arena.

Annons:

Vokonis
Tung prog-metal. Med ilskna sludge-vibbar och melodiska passager. Vokonis står redo att släppa loss den progressiva best de hållit inom sig sedan starten 2015. Deras nya stil sträcker sig från de tyngsta riffen och sången från Baroness till det finaste liret Pink Floyd har att bjuda på. Vokonis kommande skiva “Grasping Time” är deras tredje och definierande giv som är planlagd för ett släpp på The Sign Records hösten 2019.

Samtliga bandets till årets festival är därmed presenterade. Information om torsdagens Öppet Hus kommer inom kort.

Spelschemat för årets upplaga är som följer:

Skogsröjet presenterar ytterligare fyra band och spelschema 1

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT