VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Fyll din midsommar med “Tons of Rock”

TonsOfRock-2016-500px
Midsommar närmar sig med stormsteg, har du några planer? Om inte – här har du ett förslag! Rockfestivalen Tons Of Rock dundrar loss under midsommarhelgen (23-25 juni) i Halden i Norge och definitivt värd ett besök.

Det ser ut att bli ett rekordår för festivalen som i år anordnas för fjärde gången. Arrangörerna tror på uppåt 30 000 besökare och trots att extra biljetter släppts, finns det i dagsläget inte många kvar.


Själva festivalen är vackert belägen i Fredrikstens Fästning inte långt från riksgränsen. Fästningen är en av Europas bäst bevarade från 1600-talet och har spelat en viktig roll i såväl norsk som svensk historia. Den belägrades av svenskarna sex gånger under stormaktstiden men intogs aldrig. Att vinna fästningen hade betytt att det varit fritt fram att tåga vidare till Oslo. Under Karl XII ledning anlände den svenska armén under hösten 1718 bestående av ca 35.000 man mot de 1400-1800 norrmän som försvarade den. Det var här Karl XII stupade 30 november av ett skott genom båda tinningarna och några veckor senare gav den krigströtta svenska armén upp. Nästa torsdag kommer fästningen återigen invaderas, men nu av glada festsugna musikälskande hårdrockare.

Festivalarrangörerna siktar på att skapa Norges största rockfestival och är nu på god väg i och med tunga headlinerband. Sammanlagt 50 band kommer uppträda på festivalens tre scener och det musikaliska utbudet är brett. Det bjuds på allt från legendariska rockikoner till obskyr smal polsk black metal, stonerrock och partyglad skrevrock, industriell extremmetal samt mycket annat.

Den allra tyngsta bokningen är utan tvekan Black Sabbath som här gör sin absolut sista Norge-konsert någonsin när de besöker Halden med sin nu pågående avskedsturné. Andra stora namn är Alice Cooper, Megadeth, Ghost, Europe, Rival Sons, Sixx:A.M. Andra akter som kan avnjutas är The Carburetors, Blues Pills, Red Harvest, Leprous, Pain, Krakow, Vreid, Raga Rockers, Amon Amarth och inte att förglömma det lite mer obskyra men välförtjänt hypade polska black metal-bandet Mgla som stod för ett av 2015 års bästa skivsläpp. Stonerrockbandet Kal-El från Stavanger röstades fram av festivalbesökarna som vinnare av festivalens tävling om en speltid på fredagen samt ett stipendium.

Behemoth kommer avsluta festivalen genom att köra igenom hela The Satanist-plattan som av många hyllats som deras bästa.

Släpp greppet om sillburken och midsommarnubben och fira en alternativ midsommar i hårdrockens tecken i vårt vackra grannland!

Läs mer om festivalen och köp biljetter på: http://tonsofrock.no/

TonsOfRock-2016-poster500px

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter