VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Back Street Crawler klara för Time To Rock Festival

Time To Rock fortsätter fylla på line-upen till nästa års festivalupplaga.

BACK STREET CRAWLER
Historien om Back Street Crawler är så klart till en stor del historien om Paul Kossoff (1950-1976), en av de mest inflytelserika gitarristerna någonsin. Han var först medlem i det banbrytande och legendariska bandet Free tillsammans med Paul Rodgers och Simon Kirke. Efter att Free lades ner så startade Kossoff bandet Back Street Crawler tillsammans med sångaren Terry Slesser. Namnet på bandet tog man efter en soloplatta som Kossoff släppt tidigare. Tyvärr blev det en väldigt kort sejour för bandet. Efter två studioplattor så dog Paul Kossoff 1976 endast 25 år gammal och en gitarrlegend var borta för evigt.


Några av bandmedlemmarna (inkl. Terry Slesser) fortsatte att spela tillsammans, nu under namnet CRAWLER, men 1978 och två plattor var även CRAWLER ett minne blott. Vi hoppar snabbt fram till 2022 då Terry Slesser, tillsammans med en fantastisk gitarrist vid namn John Buckton bestämde sig för att blåsa liv i Back Street Crawler igen och för första gången på över 45 år spela in en helt ny platta. Bandet består av, förutom Slesser och Buckton av idel kända namn inom rockmusiken: Trummisen Clive Edwards som tidigare lirat med band som UFO och Wild Horses, men även Pat Travers Band. Basisten Rhino Edwards som spelar bas i Status Quo sedan 1986 och även varit medlem i bl.a Dexys Midnight Runners och spelat med Peter Green. Sist, men inte minst har vi keyboardisten Mark Taylor som lirat med bla Simple Minds, The Alarm och Elton John. Så idel adel med andra ord! En ny platta har spelats in och kommer att släppas under första halvåret 2023, men redan nu kan du lyssna på nya låten “Rome in a Day” på YouTube!

“Vi har spelat tillsammans en längre tid för att hylla Paul Kossoff under namnet “Kossoff…the band plays on”, men vi har hela tiden pratat om hur kul det skulle vara att spela in ny musik och nu är vi här och lita på att vi är uppspelta. En extra bonus är att några av de andra gamla medlemmarna från Back Street Crawler har varit med och skrivit låtar och kommer att medverka på plattan även om de inte kommer att spela live med oss. Plattan är en hyllning till Paul Kossoff, men också en ny och fräsch start för oss andra och även om vi inte är purunga längre så brinner vi för musiken lika mycket nu som för 45 år sedan och vi hoppas att det ska kännas när vi lirar på Time To Rock i sommar”, säger Terry Slesser

Biljetter: www.timetorock.se

Hittills presenterade band:
SAXON, MSG, D-A-D, THE HOOTERS, MOLLY HATCHET, HELLHAMMER PERFORMED BY TOM G WARRIOR’S TRIUMPH OF DEATH, TRIPTYKON PERFORMING CELTIC FROST, TRIPTYKON, THE TOY DOLLS, SHAM 69, ULI JON ROTH, ROSS THE BOSS, BACKSTREET CRAWLER, MASTERPLAN, ANGEL WITCH, TYGERS OF PAN TANG, BOURBON BOYS, TUNGSTEN och KNOGJÄRN. Ytterligare 21 band kommer att presenteras.

Hög tid att säkra din biljett nu!
www.timetorock.se

Back Street Crawler klara för Time To Rock Festival 1
Back Street Crawler klara för Time To Rock Festival 2

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT