VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
black star riders Robert Crane

10 Frågor – Del 121 – Robert Crane (Black Star Riders)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 121 är det basisten Robert Crane, med ett förflutet i bl.a. Ratt och numera i Black Star Riders, som står för svren på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Annons:

AC/DC – Back In Black och ett par singlar B52’s – Private Idaho och Lipps Inc. – Funky Town. Verkligen en udda mix!

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Let It Be eller valfri övrig låt som Paul skrev. Han är min favoritbeatle haha.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Beatles – Abbey Road
Danzig – Danzig
Van Halen – 1

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Metallica “Ride The Lightning” på Hollywood Palladium… Armored Saint var headliner med Adam Bomb som öppningsakt… Cliff var en riktig badass! Måste även nämna Iron Maiden Powerslave tour “World Slavery Tour” på Long Beach Arena

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Med Vertex var vi en gång förband till Manowar när de spelade i ett vardagsrum någonstans i Ohio 1996. Det var högt ljud!

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Hanoi Rocks… Folk förstår inte hur mycket de influerade rockscenen i L.A. under 80-talet.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

The Urban Cowboy Soundtrack… Som barn växte jag upp med en mängd olika musikstilar. Min pappa var musiker och jag gillade allt.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Folk från samtliga europeiska länder är verkligen lojala. Det känns som att alla där stannar kvar och följer de artister de tycker om för evigt. Där har vi verkligen något att lära oss.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Vår sångare i Ratt (Stephen) åkte på ett bråck mitt under en spelning i Iowa i mitten av tvåtusentalet. Han reagerade med ett ”Hey, det där är inte riktigt rätt. Vi får pausa en stund.” Stephen tryckte allt på plats och tejpade sedan ihop det med silvertejp och slutförde spelningen. He rules!

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Båda! Små klubbar brukar dock oftast ha bättre catering. De behandlar dig som en familjemedlem och lagar riktigt bra mat för hela gänget som kommer och är verkligen måna om att allt är bra. Jag uppskattar den familjära känslan vid små klubbspelningar.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT