VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Ricky Warwick besöker Sverige i höst

Ricky Warwick, mer känd som sångare i Black Star Riders kommer till Sverige för ett gäng spelningar där han kommer bjuda på material från sin 30-åriga musikkarriär.
Det här är en man som inte behöver presenteras bland fans av klassisk rock.
Medgrundare av The Almighty i Glasgow Skottland som njöt av tio topp-fyrtio singlar och fyra topp-tjugo album i Storbritannien och turnerade över hela världen med ikoniska band som The Ramones, Motörhead, Megadeth och Iron Maiden.
Det här är mannen som tog huvudsångarens plats i den slutliga versionen av Thin Lizzy, frontmannen och låtskrivaren till det som blev Black Star Riders tillsammans med Scott Gorham, Ricky har släppt flera soloskivor och arbetat med några av de bästa namnen i den klassiska rockvärlden inklusive Joe Eliott från Def Leppard som co-producerade och sjöng bakgrundssång på Rickys soloalbum och turnerade globalt.
I januari 2010 fick Ricky ett samtal från sin gamla vän Scott Gorham som stod i spetsen för en reformering av Irlands favoritsöner Thin Lizzy och ville att Ricky skulle leda den nya raden.
”Jag blev chockad, livrädd, upprymd och extremt ödmjuk när jag fick det samtalet. Phil Lynott var min hjälte och Thin Lizzy var mitt livs soundtrack. Jag insåg att jag aldrig kunde hoppas eller ens våga försöka stå i Phils skor, allt jag kunde göra var att försöka stå bredvid dem och sjunga hans sånger med så mycket hjärta, själ och passion som möjligt.”
I början av 2021 släppte Ricky Warwick sitt femte soloalbum. Återigen tog Warwick några av sina närmaste vänner för gästspel på skivan som Andy Taylor (Duran Duran & Power Station) Luke Morley, (Thunder) Joe Elliott, (Def Leppard) och Dizzy Reed (Guns N Roses).
Missa inte Ricky Warwick i Sverige i oktober!
4/10 SUNDSVALL – CENTRALEN
5/10 GÄVLE – MUSIKHUSET
6/10 ÖREBRO – CLARION
8/10 MALMÖ – PLAN B
10/10 STOCKHOLM – BIBLIOTEKET LIVE
Biljetter hittar du HÄR

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT