VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Emotional Fire – Emotional Fire (Cher cover)

Det nya svenska bandet Emotional Fire har släppt sin självbetitlade debutsingel. Låten är mixad och mastrad av Thomas “Plec” Johansson (Soilwork, The Night Flight Orchestra, Gathering Of Kings, Dynazty).

Låten är en Cher cover och är skriven av Desmond Child, Michael Bolton och Diane Warren.


Emotional Fire är en idé av samma team som bakom projektet Gathering of Kings, som med tre plattor i bagaget rönt stora framgångar på den melodiska rockscenen och skapat sig ett aktat namn bland fans runt om i världen. I många år fanns en dröm om att starta upp ett Melodic Rock / AOR-band helt utan män (Musikbranschen skriker efter detta. Rockmusiken behöver fler kvinnor!). För att hålla en lång historia relativt kort och inte så tråkig som de flesta presentationer tenderar att bli, så satte man ihop en lista på musiker som man ville ha med i projektet och började ta kontakt. Bara de bästa var bra nog och bara de som kunde dela passionen för projektet blev valda.

Bandet som består av Therés Enström (Sång), Mia Moilanen (Gitarr & Sång), Ellinor Asp (Bas & Sång), Linnea Waljestål (Trummor & Sång) och Annika Argerich (Keyboard) har nu släppt sin första singel tillsammans med en tillhörande textvideo. Ytterligare minst 3 singlar kommer att släppas under våren och en fullängdare i höst.

Annons:

Bandet gör sin livedebut på Rocknytt Cruise den 21:a april och man är även klara för Time To Rock Festival 8-10 juli.


FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT