VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Skogsröjet 2023: Intervju med Ellinor Asp (Emotional Fire)

Årets upplaga av Skogsröjet går av stapeln 3-5 augusti och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Effie Trikili fick möjlighet att ställa ett gäng frågor till Ellinor Asp, basist i Emotional Fire.

Har ni besökt Skogsröjet tidigare och vad har ni för förväntningar inför festivalen?
Nej, vi har inte lirat på Skogsröjet förr men vi har hört mycket gott om festivalen och har höga förväntningar på standarden, dels på ljud och ljus men även på publiken som vi vet gillar vår typ av musik. Vi ser grymt fram emot spelningen.
Ni är mitt uppe i inspelningen av er debutalbum, när kan vi förvänta oss det första smakprovet?
Första smakprovet kan jag inte lova ett datum på men albumet dyker upp på rockhimlen under 2024 så att vi kan turnera på det 2024. Vi kommer att släppa smakprov innan release, så ni kommer inte att bli besvikna. 🙂

Om ni får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka artister/personer skulle ni vilja samarbeta med och varför?
Vi skulle gärna samarbeta med Mutt Lange om vi hade möjlighet. Han producerar riktigt bra AOR-sound och det smäller bra om virveln i hans produktioner.
Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?
Just nu så måste jag rösta fram vår trummis Linnea Waljeståhls egenskrivna låt ”I Want You Here With Me” som högst på innelistan. Den är en mäktig arenalåt och det är bra driv i den. Den är inte inspelad i studion ännu men låter fantastiskt bra live så den tippar jag som kommande hit.
Några artister som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
Vixen, Slade och Saxon
Vad har ni som band för förväntningar på er publik?
Nummer ett, att de stannar och rockar med oss. Vi har ju relativt osläppta orignallåtar så publiken kan inte våra låtar utantill ännu. Därför har vi slängt in allsångspartier där vi har sångövning med folket. Det har varit väldigt uppskatta hittills under sommarens festivalgig, så det kommer bli mycket allsång på Skogsröjet.
Vad kännetecknar en bra liveshow/spelning enligt dig?
Bra drag, glad energi, stark frontperson och bra spelare i line-up. Ett gott flow i setlistan som kulminerar på slutet. Leave them wanting more….
Vilket band eller artist förväntar sig inte folk att du lyssnar på?
WU TANG!
Vilken var den senaste skivan du lyssnade på i sin helhet?
Sehnsucht / Rammstein
Nämn en konsert du har sett som gjorde stort avtryck hos dig och varför?
STING i Tallinn 2004. Grymt gig, tekniskt och roligt att se en tidlös artist som håller kvaliteten gammal som ung. Tidlöshet är något jag uppskattar och lever efter till fullo.
Vilken är det bästa gitarrsolot genom alla tider?
Gitarristen Eric Johnson med låten Manhattan
Har ni några speciella och/eller “kreativa” önskemål i er rider som ni kan dela med er av?
Champagne, vatten, handdukar och läppglans. Uttag till att ladda sina gadgets. Locktång och plattång på plats om det är riktigt lyxigt. En soffa som man kan ramla ner i och vila lite i.
Efter att ni gått av scenen på Skogsröjet, vad hoppas du att publiken tar med sig?
Kärlek och rock n’ roll!
Avslutningsvis undrar jag hur ser resten av året ut för Emotional Fire?
Spelningen på Skogsröjet är avslutningen för vår livescen i år och resten av hösten kommer vi att jobba på det kommande albumet som släppts under 2024.

Emotional Fire spelar på Röjet-scenen lördag den 5:e augusti, kl. 16.40.


Skogsröjet går av stapeln 3-5 augusti i Rejmyre, utanför Norrköping. Deltagande band är Saxon, Airbourne, D-A-D, Hardcore Superstar, Hammerfall, Blind Guardian, Vixen, Battle Beast, Kamelot, Mustasch, Gotthard, Thundermother och många fler!

Mer info och biljetter finns via www.skogsrojet.se

Annons:

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT