VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Mother Mersy – See Right Through Ya

Mother Mersy är dubbelt aktuella med sin nya singel ”Attention” som släpps idag samt nya videon ”See Right Through Ya” som släpptes 14/4. Fullängdsalbumet ”From Above” släpps via bolaget Raw Street noize 20/5.

”Vi ville visa den kamp som nya band och artister står inför i deras steg för att försörja sig på sin passion. Om ingen vill lyssna, drar vi showen till dig” berättar Emil Starbrant (leadsång) om låten/videon ”See Right Through Ya”.


Mother Mersy är inspirerade av band och artister som David Bowie, Joni Mitchell, Aerosmith, Jeff Buckley, Rival sons och Led Zeppelin, men också av de mörka personporträtten i Stephen Kings romaner och de kraftfullt kompromisslösa deltagarna i Ru Pauls Dragrace. Bandet hämtar inspiration från drag queens-attityden larger than life och sysselsätter ett stort team (inklusive kostymdesigner, sömmerska, fotograf, grafisk formgivare och en vintageklädbutik) för att fullända sin estetik och arbeta med deras visuella uttryck.

Mother Mersys största styrka har alltid legat i deras liveframträdanden och producenten Gustav Brunn (Danko Jones, Mando Diao, Viagra Boys, Timbuktu & Damn!) har lyckats fånga energin och nerven från en liveshow. Låtarna spelades in i Gula Studion och legendariska Tambourine Studios.
Mother Mersy förbereder nu en explosiv liveshow där de drar nytta av energin som genereras av två års turnéabstinens. De gör sig redo att accentuera sitt albumsläpp med en intensiv turnéperiod och ta ut sina nya låtar på vägarna i både Sverige och resten av Europa.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter