VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
saxon

NY VIDEO: Saxon – Remember the Fallen

De brittiska Heavy Metal-legendarerna Saxon har släppt den andra singeln, ”Remember the Fallen”, från deras kommande album ”Carpe Diem”.

”Jag ville skriva en låt om Covid, om människorna som har dött, och ge min uppfattning om hur det verkade ha gått till”, säger Biff Byford. ”Vissa aspekter av det hela är ganska mystiska, och det har naturligtvis inte upphört, eller hur? Vi borde alla komma ihåg att de som har dött som en grupp människor, inte riktigt visste varför de dog, eftersom informationen inte fanns där.”


Producenten Andy Sneap, själv gitarrist med ett visst Metalrykte, ser till att ”Carpe Diem” inte saknar ett uns av grus eller skärpa. ”Andy är självklart en väldigt bra gitarrist”, säger Biff, ”men han är inte en Bluesbaserad gitarrist som våra killar är, utan han har en mer modern stil. Det betyder att pojkarna (Paul Quinn och Doug Scarratt) älskar att arbeta med honom, för allt handlar om intensiteten. Han får till ett bra sound och vi vill ha det där Gibson/Marshall 80-talssoundet, även om det inte är Gibsons och Marshalls. Vi försöker behålla det brittiska Metalgitarrsoundet som vi skapade för Saxon.”

Deras karriär sträcker sig över 44 år, med över 15 miljoner sålda album och de har spelat för hundratusentals fans över hela världen. De saktar inte av på takten, utan kommer att vara ganska upptagna i år. Biff berättar: ”Vi gör en turné i Storbritannien senare den här månaden och det finns festivaler som har flyttats fram sedan två år tillbaka, plus att vi funderar på att åka till Amerika. Vi ska också turnera i Europa och precis som alla andra håller vi tummarna för att allt löser sig och att vi kan genomföra allt.”

Annons:

”Carpe Diem” släpps den 4 februari via Silver Lining Music.

Saxon är:
Biff Byford – sång
Paul Quinn – gitarr
Doug Scarratt – gitarr
Nibbs Carter – bas
Nigel Glockler – trummor

Alla texter är skrivna av Biff Byford. På bakgrundssång finner vi hans son Seb Byford.

Låtlista:
01. Carpe Diem (Seize the Day)
02. Age of Steam
03. The Pilgrimage
04. Dambusters
05. Remember the Fallen
06. Super Nova
07. Lady in Gray
08. All for One
09. Black is the Night
10. Living on the Limit

NY VIDEO: Saxon – Remember the Fallen 1

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT