VECKANS TOPPNYHETER
Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band

NY VIDEO: Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band – 68’ Twin

Har du druckit Pripps Blå Julöl någon gång? Då vet du att den smakar nästan precis som en vanlig Pripps, men är annorlunda i färgen och har snöflingor på burken. Precis så beskriver Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band sitt senaste verk: en rocklåt förklädd som en jullåt, som med glimten i ögat försätter oss i en grå stockholmsjul när det enda man tänker på är det man önskar sig mest av allt: En klassisk 68’ Twin.

Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band är ett stockholmsbaserad bluesrockband som känns igen genom de bluestunga riffen, Ebba Bergkvist’s mäktiga röst och den råa energin de förmedlar. Bandet debuterade med Bergkvist’s EP Alright (2019), och i Maj 2020 släpptes debutalbumet Spilt Milk (independent) som fick ett varmt mottagande trots en inställd sommarturné och uppmärksammades i bla. P3, Sweden Rock Magazine, Rock N’ Roll Magazine och Rockpodden. Bandet består av sångaren, gitarristen och producenten Ebba Bergkvist, leadgitarristen Erik Edgren, basisten Björn Björnehult Korning och trummisen Adam Randolph, som alla träffades under 2017 när de studerade på Framnäs Folkhögskola i Piteå, Norrbotten.

Idén till 68’ Twin kom till under en sen augustikväll mellan Bergkvist, Randolph och en billig box vin. Korning skickade ett riff, Bergkvist skrev ett utkast, och några veckor senare var låten inspelad och klar tack vare några fantastiska bidrag via kickstarter. Låten är Ebba Bergkvist & The Flat Tre Band i ett nötskal: ett tungt riff, en text som med glimten i ögat går rakt på sak, ett stick med både folk- och psykedeliska influenser och ett rivigt avslutande solo. 68’ Twin handlar om en grå stockholmjul med slask, regn, jobbiga barn på tunnelbanan och en familj som man älskar men som blir lite mycket ibland – för det enda man egentligen vill göra är att dricka öl med bandet och spela musik.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER