VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
theleathernunjustlikeadream484

NY LÅT: The Leather Nun – Just Like A Dream

14 Shares

theleathernunjustlikeadream484
Återförenade THE LEATHER NUN har gjort nya singeln “Just Like A Dream” tillgänglig för streaming.

Låten kommer att finnas med på bandets nya skiva “Whatever” som släpps den 17 april via Wild Kingdom / Sound Pollution.


The Leather Nun är tillbaka. Efter drygt 20 år av tystnad, kommer det bästa albumet gruppen någonsin presterat. Det är inte en överdrift. Det är snarare en förvarning! Och det är inte en dag försent.

The Leather Nun, Lädernunnan eller ”Nunnan” – kärt barn har många namn. Det lilla rockbandet från den tidiga punkens Göteborg, som körde över sina brittiska och amerikanska kollegor och blev Sveriges första riktiga musikexport efter ABBA.

– The R’n’R God sent us Leather Nun and I fucking love them, som videoregissören Jonas Åkerlund (Prodigy, Madonna, Metallica, U2 m fl) formulerat det.

Under ledning av bandets grundare, sångare och låtskrivare Jonas Almquist, återförenades det legendariska 80-tals bandet i studion i januari 2014. Bara trummisen Gert Claesson (som för länge sedan lagt trumpinnarna på hyllan) saknas, men ersätts förtjänstfullt av bl a Michael Blair (Tom Waits, Lou Reed). Nya ansikten skymtar också, bl a gitarristen Carlos Sepúlveda från legendariska svenska Psycore och Brooklyn-basisten Jeff Virgo.

Det är ett revanschsuget The Leather Nun, som nu kliver ut ur studion med sitt bästa studioalbum någonsin. Det är ett tungt, mörkt och mäktigt album. Precis som 1979, går bandet sin egen väg 2014 och levererar internationell rockmusik som få svenska akter är mäktiga.

The Leather Nun bröt väg internationellt, för akter som The Hives och TSOOL. Nu är The Leather Nun tillbaka för att återta sin tätposition.

Bandet kommer endast att göra en exklusiv spelning i samband med att den nya plattan släpps. Och det är på Södra Teatern i Stockholm, lördagen den 9 maj. Första smakprovet från albumet är singeln ”Just Like A Dream” som släpps idag. Du kan lyssna på den här nedan;

{youtube}NOaKrAlonr8{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link