Mascot Records ger ut jul-EPn Christmas Rocks

Julsånger med tyngd

Skivbolaget Mascot Records har tillsammans med en kraftfull uppsättning av band gjort jul-EP’n “Christmas Rocks”, som kommer att släppas fredag 27 november, två dagar innan första advent.

Utomhus blir det mörkare, luften känns lite krispigare och dekorationsljusen kommer snart upp i alla fönster. I fjärran hörs det mjuka ljudet av bjällror och “ho ho ho”. Julen kommer i år att ringas in av en rad olika band, nämligen Black Stone Cherry, 10 Years, Crobot, P.O.D., Ayreon, Otherwise och Dragged Under. De kommer att eka ifrån stereos och via streamingplattformar jorden runt.

På ”Christmas Rocks” finner vi bland annat hårt rockande Otherwise, som riffar sig igenom Chuck Berry’s ”Run Rudolph Run” och Black Stone Cherry gör en sydstatsversion av Elvis Presley’s ”Blue Christmas”. Crobot sägs förvandla en hymn från 1800-talet till en Black Sabbath-aktig koloss i “What Child Is This?” Nedanför kan du se reaktioner på låten från Brian Vodinh (10 Years), Tony Cappocchi (Dragged Under) och Adrian Patrick (Otherwise).

Dragged Under visar med ”This Holiday” att man kan göra en catchy julsång med tyngd. Frontmannen säger: ” ’This Holiday’ är vårt svar på alla superglada God Jul-låtar som tvingas på oss varje år. De är alla så käcka och tuggummi-aktiga, men för många är julen inte riktigt så. Flera, särskilt i år, ser inte julen som något trevligt. Kanske för att de mist någon närstående, inte har någon familj eller pengar.”

Alla artister gör dock vad de kan för att få dig i rätt julstämning. Ayreon använder till exempel julens alla attribut i “The Last Day Of War And The First Day Of Peace”. Här utlovas upplyftande sång, en vacker melodi, bjällror och ett budskap som John Lennon kunde stå bakom. Arjen Lucassen berättar: “Min första tanke när jag blev tillfrågad var att det nog inte riktigt var min grej, men sen erinrade jag mig en jullåt jag skrev för tjugosju år sedan, som aldrig kom till användning.” En ny version spelades in. Lucassen tillägger: “Det coolaste med låten är ljudet av ett party, som hörs i bakgrunden. Det spelades in i mötesrummet på Mascots kontor, av deras anställda.”

Lucka nummer ett i den här musikaliska adventskalendern har öppnats och kommer att fortsätta så varje vecka, på alla digitala plattformar, tills EP’n har släppts.

 

Mascot Records ger ut jul-EPn Christmas Rocks 1

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER