VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Prins Svart släpper ny video och avslöjar albumdetaljer

Imorgon, fredag, släpper Prins Svart en video till “Här finns bara jag” där Nordmannen Håkan Hemlin sjunger. Men först så pratar gitarristen Henrik Bergqvist och Rocknytts Jerry Prütz om den rådande situationen i Sverige.

– Vi är ju där vi är rent karriärmässigt men visst har vi fått några gig inställda och andra flyttade. Det är inte så mycket att göra åt läget utan mer att gilla läget. Istället för att spela ute har vi spelat in lite med  Dino Medanhodzic som vi brukar jobba med. Vi gjorde även en lyckad livestream innan alla började göra sådana. 


– Jag har sett både väldigt bra  livesändningar och sedan de som kanske helst inte skulle sänts, skrattar Henrik.

Videon innehåller ju Håkan Hemlin på sång och live har Mats Levén (Yngwie Malmsteen, Candlemass med flera) skött sången och på den nya platta som ska komma i höst är det än fler som bidrar med sång. 

Annons:

– När Stefan (Berggren, sång) inte ville mera så hade vi nästan ett helt album klart men ingen som sjöng. Så jag kontaktade några som hört av sig och sade sig gilla det vi gör. Först ut var alltså Håkan Hemlin och sedan hörde jag av mig till Janne Åström i Medborgarna som är skådespelare och har ett helt annat uttryck än Håkan. Det blir en bra konstrast. Med på plattan är också Mats Levén så klart och Matti Alfonzetti från Skintrade som ju har lite mer soul i rösten. Sedan sjunger jag en låt också.

– Det kanske kan tyckas att det låter splittrat med flera olika sångare på en och samma platta men lyssnar man på, till exempel, Led Zeppelin så är väl deras album, minst sagt, splittrade, avslutar Henrik Bergqvist vårt samtal. 

Det finns ännu inget datum för Prins Svart ännu namnlösa platta men framåt höstkanten är den tänkt att vara ute. Till dess har ni ju en ny video att njuta av.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT