VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Prins Svart och Nordman gör gemensam sak

Här finns bara jag är namnet på singeln med Prins Svart och Håkan Hemlin (Nordman) som kommer att släppas 27 mars.

Singeln kommer vara den första låten som släpps från Prins Svart’s kommande album Under Jord.


Henrik, bandets grundare, förklarar samarbetet så här:

“Håkan och jag har träffats av och till under många år, och Håkan har dykt upp på våra Stockholmsspelningar med Prins Svart. När vi i bandet bollade idéer inför kommande albumsläpp, föreslog jag att vi skulle bjuda in sångare som gillar oss och som vi beundrar i gengäld. Håkans namn kom upp på en gång och till vår glädje tackade han också ja när vi väl ställde frågan! Eftersom jag skriver texterna, så hade jag en låt som jag verkligen tyckte passade Håkan; mörk och monoton, med en svart text. Temat för texten är isolering, utanförskap, och uppgivenhet, känslor som vi alla har då och då, och som Håkan gestaltar bättre än någon annan sångare jag känner till.”

Prins Svart kommer att spela på Katalin i Uppsala på lördag 22 februari. Håkan kommer att gästa och tillsammans kommer de att spela Här finns bara jag live för första gången.

Det kommande albumet Under Jord förväntas komma ut någon gång under andra halvan av 2020 och kommer att innehålla en del profilerade gästsångare, varav Håkan Hemlin är den som är först ut att presenteras.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT