VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
acdc2014-484

Idag blev det officiellt bekräftat – Cliff Williams lämnar AC/DC

acdc2014-484
Cliff Williams, som tillsammans med Angus Young är den medlem som varit med längst i AC/DC, bekräftar nu att han drar sig tillbaka efter The Rock Or Bust World Tour.

Orsaken till avhoppet, enligt Williams själv i en intervju med Gulfshore Life, är att det varit alldeles för många förändringar i bandet. 2014 drabbades bandets ledare och grundare Malcom Young av demens och förra året var trummisen Phil Rudd i blåsväder efter anklagelser om mordhot, en fällande dom för droginnehav och ett allmänt bisarrt beteende i media. Som om inte allt detta vore nog så drabbades sångaren Brian Johnson av såpass allvarliga hörselproblem att han nyligen var tvungen att lämna bandet. Ingen har väl undvikit att undgå att den tillfälliga ersättaren varit superstjärnan Axl Rose från Guns ‘N Roses.


I ett officiellt klipp som idag lades ut på AC/DCs Facebook och YouTubekonto tonar Williams dock ner att orsaken till avhoppet har med de senaste årens turbulens att göra: “It’s time for me to step out, and that’s all.”

Den 66-årige basisten Cliff Williams gick med i bandet redan 1977 då han ersatte den sparkade Mark Evans. Första plattan han var med och spelade in var Powerage 1978. Sedan dess har han medverkat på varenda platta och turné och varit med om att skapa odödliga klassiker som “Highway to Hell” och “Back in Black”.

Den enda kvarvarande orginalmedlemmen i AC/DC är nu Angus Young.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link