Pearl Jam Foto Danny Clinch

Pearl Jam har släppt albumet Dark Matter

Rockikonerna Pearl Jam släpper idag sitt tolfte album ”Dark Matter”!

Idag fredag den 19 april släpper Seattlebandet Pearl Jam sitt tolfte album ”Dark Matter” (Monkeywrench Records/Republic Records). Albumet är producerat av Grammyvinnande Andrew Watt (The Rolling Stones, Lana Del Rey, Metallica m.fl.).

Albumet spelades in 2023 i Rick Rubins klassiska studio Shangri-La i Malibu. Som ett band stod de alla i samma utrymme och inspirationen växte dag för dag under inspelningen. Allt blod, svett, tårar och energi från en långvarig karriär kändes förnyad och hälldes ner i detta album, det första sedan ”Gigaton” (2020).
– Jag får gåshud, för att jag har så bra minnen från inspelningen. Jag tror att det här är vårt bästa album säger sångaren Eddie Vedder.

1991 släppte Pearl Jam debutalbumet ”Ten” med monsterhiten ”Alive” som blev startskottet på en karriär som varat i över 30 år. Bandet har sålt över 85 miljoner album och valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 2017. Sedan tidigt har Pearl Jam använt sin plattform för att lyfta människor och saker de brinner för. De har samlat in över 50 miljoner dollar via sin Vitalogy Foundation som stödjer frågor om tillgång till abort, klimatförändringar och hemlöshet, och att uppmärksamma kampen mot sjukdomar som Crohns, ulcerös kolit och epidermolysis bullosa (EB).

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER