VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
steel-panther01-foto-effie-trikili-rocknytt484

Sverigeaktuella STEEL PANTHER i högform

0 Shares

steel-panther01-foto-effie-trikili-rocknytt484
Steel Panther gjorde i helgen ett bejublat framträdande på Wembley Arena i London inför 12000 fans, vilket är deras största publik hittills som headline. Los Angeles-bandet är ute på sin All You Can Eat-turné och gör sin enda Sverigespelning på Trädgårn i Göteborg 22 mars.

Steel Panther startade som ett coverband i början av 2000-talet under namnet Metal Shop, som sedan blev Metal School. Bandet består av de fyra karaktärerna ”Michael Starr” (Ralph Saenz) på sång, ”Satchel” (Russ Parrish) på gitarr, ”Lexxi Foxx” (Travis Haley) på bas och ”Stix Zadinia” (Darren Leader) på trummor. De var under flera år enbart ett Sunset Strip-fenomen. Där, på sin hemmaplan, var de dock omåttligt populära med sina ohämmade scenframträdanden och parodier på 80-talets glamrock. 2008 bytte de namn till Steel Panther, och med albumet Feel the Steel från 2009 började de nå ut till en större publik. 2011 kom uppföljaren Balls Out, och 2014 släpptes den senaste skivan All You Can Eat. De har bland annat spelat på festivaler som Download, Soundwave och Sweden Rock, och ett flitigt turnerande har genererat en stor skara fans världen över.


Bandets humoristiska och frispråkiga texter har delat musikvärlden i två läger. Osmakligt och stötande menar vissa, medan andra tycker att det enbart är underhållande. Att medlemmarna har musikalisk talang verkar dock de flesta vara eniga om. En sak är säker; Steel Panther lämnar ingen oberörd.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter