VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
rac484

Den svenska föreningen Rock Against Cancer bekämpar barncancer – med hårdrock

rac484
I November 2013 startades den Malmöbaserade föreningen “Rock Against Cancer” med målet att göra livet bättre för de barn som drabbas av cancer. Och det som gör den här föreningen till unik är tillvägagångssättet som de använder sig av.

Det är nämligen så att R.A.C-teamet lägger fokus på rockmusiken. Genom att anordna konserter och sälja olika sorters merchandise så samlar föreningen in pengar vilka oavkortat går till de cancerdrabbade barnen samt barnens anhöriga. Föreningen bokar alla möjliga sorters rockband och hittills har allt ifrån glam till thrash till metalcore stått på schemat och Rock Against Cancer är otroligt tacksamma för all den hjälp och intresse som banden uppvisat.


Att alla intäkter går till rätt ändamål kan RAC garantera då de är godkända samarbetspartner till Barncancerfonden södra, vilket Patrick Kleine, en av medlemmarna i Rock Against Cancer, anser är en av föreningens hittills största meriter. Förutom att man lyckats landa samarbetet med Barncancerfonden så är Rock Against Cancer väldigt stolta över att kunna påverka de utsatta barnens vardag till det bättre. Bland annat så sponsrade de en nyårsmiddag för barnen och deras familjer på avdelning 64 i Lund.

Vill du veta mer om Rock Against Cancer? Besök gärna föreningens Facebooksida.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter