Nestor Next – Stjärnspäckad jury från Idol, Mello, GAFFA och Nestor avgör finalen i Nestor NEXT

Den 6 juni kl.15-19 avgörs finalen i musiktävlingen Nestor NEXT som anordnas av bandet Nestor.

Den 6 juni kl.15-19 i samband med det traditionsenliga Nationaldagsfirandet i Plantis i Falköping avgörs finalen i musiktävlingen Nestor NEXT som anordnas av bandet Nestor i samarbete med kommunen, lokala näringsidkare och hängivna studieförbund.

Vilket band som kammar hem vinsten kommer avgöras av en stjärnspäckad och erfaren jury bestående av ett gäng rockstjärrnor och världsvana artister, en upphovsmakare till världshits med förflutet i Idol-juryn i TV4 och en rutinerad musikjournalist!

Under våren har fyra deltävlingar arrangerats på O’Learys mitt i staden och av de dryga 40 anmälda band som sedan blev 16 delfinalister står nu 6 band kvar; WormRose, Chainsaw Holiday, Mile, Exit Stage Left, Edgeland och Rudyard, som ska göra upp om den åtråvärda vinsten som bland annat innebär en spelning på NestorFest i Folkets Park i augusti, tillsammans med övrig artist-line-up bestående av Nestor, Alphaville, Lambretta, Nik Kershaw och Electric Boys.

Juryn ledd av frontmannen Tobias Gustavsson från Nestor består i övrigt av erfarne Idoljurymedlemmen och låtskrivaren Andreas Carlsson, artisten Martin Stenmarck, basisten Peter Iwers (The Halo Effect, ex-In Flames & Cyrhra) och GAFFA-chefen Per Lundberg.

“Den klassiska sortens musiktävling hamnade lite i skymundan och försvann i princip när alla olika talangprogram gjorde sitt intåg i TV-rutan. Med Nestor NEXT vill vi ge musiker som inte passar in i det konventionella mainstreamfacket en chans och utrymme att få visa upp sig där ju musik gör sig som allra bäst – live på scen!”
Tobias Gustavsson, juryordförande samt sångare och kreativ ledare i bandet Nestor

“Att hitta ett nytt band som Kiss eller Rush hade jag aldrig lyckats med under min tid i Idoljuryn, men i tävlingen Nestor NEXT känns de chanserna betydligt större, att få upptäcka artister som hamnar och tänker utanför boxen!”
Andreas Carlsson, låtskrivare och musikproducent som arbetar med artister som Europe, Backstreet Boys, Britney Spears, Bon Jovi – och Nestor!

“Efter alla år av att harva i en replokal och spela i band vet jag hur viktiga musiktävlingar som Nestor NEXT är som en ovärderlig språngbräda för att ta nästa kliv i artistkarriären.”
Martin Stenmarck, artist med mångårig erfarenhet på scen (och i replokal) som bland annat vunnit Melodifestivalen 2005

“Som turnerande musiker har jag träffat många unga, hungriga artister som vill synas och höras. Men konkurrensen är stor och det är svårt att nå ut. Därför är en musiktävling som Nestor NEXT otroligt viktig för att ge den framtida musikgenerationen en chans att synas.”
Peter Iwers, basist i The Halo Effect (fd In Flames & Cyhra) som även driver krogarna MG5 och 2112 samt bryggeriet Odd Island Brewing i Göteborg

“Som livescenen ser ut runt om i Sverige i dag så finns det få ställen och tillfällen för nya och relativt oetablerade, oerfarna artister. Nestor NEXT behövs för att ge chansen till nya band att få spela live, visa upp sig och träna på just det.”
Per Lundberg, grundare och chef för musiktidningen GAFFA med förflutet i band som Arabian Independence, DISH och Brandgul

“Jag ser verkligen fram emot att möta alla engagerade musiker, taggade jurymedlemmar och publiken. I slutändan kommer ett band ta hem den åtråvärda vinsten samtidigt som Nestor NEXT som arrangemang är en vinst för hela musik-Sverige. Vi ses den 6 juni!”
André Nylén, programledare och konferencier vid finalen i Nestor NEXT som arbetat med underhållning och produktion för bland annat SVT, Warner Bros. mfl.

Nestor Next - Stjärnspäckad jury från Idol, Mello, GAFFA och Nestor avgör finalen i Nestor NEXT 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER