Nestor Cosmorama Foto Johan Stark

Nestor – Segervissa småstadsrebeller

Peter Johansson rapporterar från den exklusiva förhandsvisningen av Nestors nya video ”Victorious” från biografen Cosmorama i Falköping! Läs mer här!

Falköpings finest ställde till med stor premiärvisning av nya videon ”Victorious” inför särskilt inbjudna fans i lördags.

Med påkostade videos, bra låtar och genial marknadsföring gick Nestor på kort tid från att vara en snackis till en världssensation på den melodiösa hårdrocksscenen. Med debutplattan ”Kids In A Ghost Town” i ryggen genomfördes åttio spelningar mellan 2021 och 2023, både som support till storheter som T’akida och H.E.A.T samt ikoner som KISS. Dessutom gjorde bandet en egen headlineturné, framträdde på flera internationella festivaler samt arrangerade den egna festivalen NestorFest i Falköping folkets park

Nu är det alltså dags att börja marknadsföra det andra fullängdsalbumet ”Teenage Rebel” som släpps 31 maj. Första singeln/videon heter ”Victorious” och urpremiären ägde rum på Biografen Cosmorama i Falköping inför drygt 130 inbjudna gäster.

Nestor - Segervissa småstadsrebeller 1

Efter en stunds mingel med bubbel i glasen tar vi plats i salongen för att avnjuta livemusik. Nestor spelar ”Almost unplugged” och vi får ta del av fina avskalade versioner av bland annat ”Kids In A Ghost Town”, ”On The Run” och ”1989”. Därefter intervjuas videoregissören Henke Eriksson och bandmedlemmarna själva om arbetet med nya ”Victorious” samt de tidigare fyra videos som hjälpt till att sätta bandet på den internationella hårdrockskartan. Vi får också ta del av en ”Behind the scenes” dokumentär innan det är dags för visningen av nya videon.

Nestor - Segervissa småstadsrebeller 2
Tobias & Peter

Som vi vant oss vid när det gäller Nestor har mycket tid, omsorg och resurser lagts ner på nya videon, inte minst i att få tag på relevant rekvisita. ”Victorious” är utan tvekan Nestors mest ambitiösa promovideo hittills och man har verkligen lyckats med att skapa en autentisk åttiotalskänsla i videons hockeytema. Jag kan också avslöja att vi här också återser Per Ragnar som karaktären Bror Mörck. Jag vågar lova att Nestorfans världen över garanterat inte kommer bli besvikna när verket får sin officiella release 26 mars.

Nestor - Segervissa småstadsrebeller 3
Tobias Cosmorama
Nestor - Segervissa småstadsrebeller 4
Mattias Cosmorama
Nestor - Segervissa småstadsrebeller 5
Martin Cosmorama
Nestor - Segervissa småstadsrebeller 6
Marcus Cosmorama
Nestor - Segervissa småstadsrebeller 7
Jonny Cosmorama
Nestor - Segervissa småstadsrebeller 8
Nestor Gruppbild Cosmorama

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER