VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Nestor startar Nestor Next

Nestor är bandet som gjorde om spelplanen och därmed utförde saker som ingen trodde var möjligt för ett band som var sprunget ur åttiotalet men debuterade först 2021. Förutom ett strålande album så bjöds det på videos, publikrekord på festivaler och sin egen Nestor Fest i Falköping som återkommer även i år men det stannar inte vid det. Nu vill bandet ge tillbaka och ge fler band i landet chansen att få uppleva samma resa som Nestor har gjort. Nestor Next är en musiktävling i samma anda som Rock-SM som en gång i tiden fick fram bandet Europe.

Musiktävlingen Nestor Next är öppen för alla de band som också brinner för att skapa originalmusik, bra scenframträdanden och den starka gemenskapen av att vara en del av ett band.


”När vi växte upp var musiktävlingar som Musik Direkt och Rock-SM arrangemang som gjorde stora avtryck på oss som band. Vi fick spela på riktig utrustning, ha en riktig ljudtekniker, scenljus och ibland fanns det till och med en egen loge. Men framförallt fick vi möjligheten att spela inför en engagerad publik och i och med det fundera över vårt scenframträdande, kläder och låtordning. Detta finns inte alls idag och det vill vi ändra på! Fler band ska få den här chansen och vi vill använda våra resurser, nätverk och kunskap till detta”, berättar Tobias Gustavsson, sångare i Nestor.

Nestor Next består av 4 deltävlingar med en stor final på nationaldagen i ”Plantis” (grönområdet mitt i Falköping). Vinsten innebär att få spela för tusentals människor på Nestor Fest. I priset inkluderas också ett gage om 20 000 SEK, hotellrum, transporter, catering, rider och egen loge. Ljud- och ljustekniker och all teknik finns självklart på plats. En inspirationssession ingår också tillsammans med Nestor. I juryn sitter bland annat representanter från Sweden Rock, tidigare Idoljury och bandet själva.

”Musiktävlingar av det här slaget finns inte längre och platserna och scenerna har blivit allt färre. Nestor Next hoppas vi kan bli en början på en positiv förändring där fler band med egen musik kan ta mer plats och leva på sin musik. En tävling där vi har mindre fokus på antal följare på Instagram och kameravinklar och mer fokus på musik, låtar och energi. Vi letar band i alla åldrar naturligtvis men viktigt är att man skriver egen musik och att man liksom vi gillar bra scenframträdanden och publikkontakt.” säger Tobias Gustavsson.

Att anmäla sig är enkelt och görs på Nestors hemsida. Det enda som krävs är en egenskriven demolåt som man laddar upp samt en enkelt inspelat video på när man gör sin egen tolkning av Nestors titelspår ”Kids In A Ghost Town”.

”Nestor är fast beslutna om att vi kan göra mer än att bara uppträda själva. Vi vill hjälpa till där det går oavsett om det handlar om att utveckla Nestor Fest och få fler att vilja besöka vår hemstad Falköping, eller att som nu skapa bättre förutsättningar för band som vill nå en större publik. Vi hoppas verkligen att alla som läser detta inspireras att skicka in sina bidrag, vi vet att Skaraborgs har ett aktivt musikliv.” avslutar Tobias Gustavsson.

Sista anmälningsdag 1 mars 2023. Deltävlingarna genomförs lördagar på följande datum på klubbscenen hos O’Learys Falköping: 15 april, 22 april, 29 april, 6 maj. Finalen sker på nationaldagen i ”Plantis” och vinsten är att spela på Nestor Fest den 11 augusti.

Nestor startar Nestor Next 1

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT