Gathering Of Kings och Perfect Plan klara för Rocknytt Cruise

Fler akter klara för Rocknytt Cruise! Välkomna på en 21-timmars kryssning med melodiös hårdrock och AOR. 8 band, 2 scener.

Fler akter klara för Rocknytt Cruise! Välkomna på en 21-timmars kryssning med melodiös hårdrock och AOR. 8 band, 2 scener, god mat och trevligt sällskap utlovas.

Idag presenterar vi två av Sveriges bästa band inom AOR och melodiös rock, GATHERING OF KINGS och PERFECT PLAN.

Svenska projektet Gathering Of Kings har gått från klarhet till klarhet och släppte sin tredje fullängdare “Enigmatic” tidigare i år. Ett “Svenskt Phenomena” skulle vara en lite slarvig förklaring kanske, men bandet består faktiskt av en väldig massa musiker, framförallt sångare. Det är en ingrediens som gör varje platta så intressant och omväxlande. Tillsammans med låtsnickeri i världsklass så klart.

Episk AOR/Melodisk hårdrock med pampiga keyboardmattor och refränger som sätter sig som en pannkaka i en vindruta, även hos den inbitne AOR-hataren. Lyssna bara på låtar som “Heaven On The Run”, “Feed You My Love”, “Vagabond Rise” och “Here Be Dragons” m.fl. Lägg därtill ett gäng väldigt duktiga och namnkunniga musiker och sångare och det är svårt att värja sig mot denna explosion av keyboarddriven, melodiös hårdrock.

Med låtar som närmar sig 1 miljon lyssningar på Spotify, plattor och låtar på topplistor runt om i världen och genomgående fantastiska recensioner, så är detta något du inte bör missa på Östersjön i april!

Bandet består av: Jonny Lindkvist (sång), Rick Altzi (sång). Apollo Papathanasio (sång), Alexander Frisborg (sång), Tobias Jansson (sång), Victor Olsson (gitarr), Jonas Källsbäck (trummor), Efraim Larsson (trummor), Magnus Mild (gitarr), Joel Selsfors (keyboard) och Mikael Planefeldt (bas).

Perfect Plan, från hockeystaden Örnsköldsvik i Västernorrland, dök upp från ingenstans när de släppte sitt första album ”All Rise” 2018. Snabbt gjorde Perfect Plan avtryck i AOR-världen och har inte heller legat på latsidan sedan debuten.

2019 släpptes “Jukebox Heroes” (cover-EP) och 2020 kom andra fullängdaren “Time For a Miracle”. Som om inte det var nog så levererade bandet liveskivan “Live at Sharpener’s House” 2021. Det senaste alstret, “Brace For Impact”, släpptes så sent som i Oktober 2022.

Sångaren Kent Hillis karriär har också gått spikrakt uppåt och är numera också sångare i amerikanska GIANT.

Förbered dig på en rejäl dos norrländsk melodisk hårdrock av högsta klass!

Bandet består av: Kent Hilli (sång), Rolf Nordström, (gitarr), Leif Ehlin (keyboard), Fredrik Forsberg (trummor) och Mats Byström (bas).

Klara sedan tidigare är  DEMON som spelar hela albumet “The Plague”. Mästerverket från 1983 fyller 40 år nästa år och det ska vi fira tillsammans! Klara är även två band med Thin Lizzy-koppling. Sverigefavoriterna DARE, med Lizzys keyboardist Darren Wharton i spetsen och GRAND SLAM som var Phil Lynotts band efter att Thin Lizzy gått i graven. Nu återuppväckt av gitarristen Laurence Archer och bandet har dessutom spelat in alla de låtar som skrevs på 80-talet på plattan ”Hit the Ground”.

Rocknytt Cruise är en alldeles ny kryssning mellan Stockholm och Mariehamn på Åland med den mäktiga Viking Cinderella.
Tanken med Rocknytt Cruise är att årligen göra en kryssning där vi ska leverera melodiös hårdrock och AOR. Vi vill erbjuda er band som inte spelar överallt.
Förutom alla konserter så kommer vi även att försöka få till signeringar med alla band. 21 timmar med bra musik, god mat och kall dryck tillsammans med andra rockers. Fest med musiken i centrum helt enkelt!

Övriga 3 akter kommer att presenteras inom kort!

Begränsat antal platser. Boka kryssning på Viking Line: https://www.vikingline.se/hitta-resa/kryssningar/temakryssningar/rocknytt/

Gathering Of Kings och Perfect Plan klara för Rocknytt Cruise 1

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER