VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
nightwish-live-01

NIGHTWISH tillkännager ny lineup

281 Shares

nightwish-live-01

Nightwish får nytillskott i form av holländskan Floor Jansen (Revamp, ex-After Forever) och  engelsmannen Troy Donockley.

Jansen, som debuterade som sångerska i Nightwish i oktober förra året, blir Anette Olzons permanenta ersättare, medan Donockley kommer att kompa bandet på ett flertal instrument, bland annat uilleann-pipa och flöjt.


Egentligen skulle rekryteringen av nya bandmedlemmar påbörjas nästa år, men då bandet ansåg att Jansen och Donockley, som båda två uppträtt med Nightwish vid ett flertal tillfällen, skulle passa utmärkt i Nightwish-familjen valde de att erbjuda dessa två musiker en varsin permanent plats.

”Floor och Troy är två perfekt matchande bitar i vårt pussel och vi är väldigt tacksamma för bandet som har växt mellan oss,” skriver bandet i ett pressmeddelande.

”Ord kan inte beskriva hur jag känner mig. Jag kan inte nog säga hur underbart det är att fortsätta på denna fantastiska resa med mina nya bröder. Jag hade en dröm – och det här är min dröm,” skriver Jansen på bandets hemsida.
Den nya lineupen kan ses på bandets kommande live-DVD ”Showtime, storytime” som släpps den 29 november. DVD:n innehåller hela Nightwishs spelning på årets upplaga av Wacken open air i Tyskland. Förutom Wacken-spelningen i sin helhet innehåller DVD:n dessutom den 120 minuter långa turnédokumentären ”Please learn the setlist in 48 hours” som regisserades av Ville Lipiäinen.

Trailern till den kommande DVD:n kan ses på nedanstående klipp.

{youtube}_czsLPig_0s{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter