VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Autograph signar med Frontiers

Frontiers Music har signat legendariska 80-talshårdrockarna Autograph.

Bandet, med sångaren Simon Daniels, gitarristen Jimi Bell, basisten Randy Rand och trummisen Marc Wieland, arbetar för närvarande på material till ett nytt studioalbum.


Autograph, kanske mest kända för sin hit ‘Turn Up The Radio’, upplöstes 1989, men 2011 när grundarna, basisten Randy Rand och gitarristen Steve Lynch träffades på NAMM-showen i Anaheim , CA. återuppväckte de sin vänskap. Med sin personliga relation återuppbyggd tog de ett kollektivt beslut att spela igen. “Vi kontaktade vår ursprungliga sångare Steve Plunkett om en återförening”, minns Rand. “Han hade inte tid att gå med i bandet igen på grund av sitt fullspäckade schema. Han gav oss dock sin välsignelse att gå vidare, och det var viktigt. Vi saknade våra fans. Det här är för dem.”

De återstående medlemmarna börjar leta efter en ny sångare. De upptäckte några videor av sångaren/gitarristen/låtskrivaren Simon Daniels (från Jailhouse, Flood, 1RKO) på YouTube och omedelbart kände de att han var rätt för bandet. “Han var perfekt att fronta Autograph”, ler Rand. “Han har gett oss en ny energi, och han imponerade på oss direkt. Vi hade alla en euforisk känsla efter den första repetitionen”, tillägger Rand.

Annons:

Autograph har släppt album som “Sign In Please” [1984], “That’s The Stuff” [1985] och “Loud and Clear” [1987]. Under sin karriär har de spelat med Mötley Crüe, Ronnie James Dio, Van Halen och Aerosmith. Autograph har framgångsrikt turnerat igen sedan början av 2014. 2017 släppte Autograph ett nytt album på ex-Megadeth-medlemmen David Ellefsons EMP Label Group, och hamnade på #21 på Billboard Classic Rock Sales Chart, samt placerade två nya singlar på topp 10 Hard Rock Mediabase Radio Chart.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT