Foto: Imperishable, Facebook

Imperishable har släppt ny EP

Stockholmska Imperishable är aktuella med pinfärska EPn, Deathspawn.

Stockholmska Imperishable är aktuella med pinfärska EPn, Deathspawn.

Bandet bildades av de två bröderna Robin (gitarr, bas) och Niklas Holmberg (trummor) av den enkla anledningen att de kände ett enormt sug efter att få hylla sina gamla idoler. Då Vampire, där de båda medverkar, har tryckt på pausknappen så tog de därför chansen att lira råare, mer skitig musik men fortfarande inte skippa melodierna. Precis så som idolerna från deras uppväxt. Med influenser från det sena 80- och 90-talet med en fot rejält nedgrävd i den svenska Death Metal-myllan och den andra förankrad i Floridas Morrisound Studio så leverar Imperishable en sjujävla uppercut rakt i glaskäken men överraskar också lyssnaren med särdeles flinka och för genren ovanligt melodiösa och smakfulla
gitarrsolon.

Den formidabla bröl och skrikbiten hanteras på bästa sätt av Henric Skoog som kanaliserar det bästa av Sunlight soundets främsta vrålapor som salige L-G Petrov (ex-Entombed, Firespawn, Entombed A.D) och Dismembers mäktige Matti Kärki.

Du hittar EPn Deathspawn nedan och ifall du uppskattar innehållet så kan du glädjas att bandet utlovar en fullängdare, Come, Sweet Death i slutet av nästa år.

Imperishable består av:
Henric Skoog – vocals
Robin Holmberg – guitars, bass
Niklas Holmberg – drums

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER