satyricon press

SATYRICON till Sverige

satyricon-press
Norska metalkungarna Satyricon kommer åter till Sverige för att leverera infernalisk brutalitet.

satyricon-press
Norska metalkungarna Satyricon kommer åter till Sverige för att leverera infernalisk brutalitet.

Den 15 december spelar bandet på Sticky Fingers i Göteborg och den 20 december på Debaser Medis i Stockholm. Biljetterna släpps till försäljning den 28 juni.

Med debuten Dark Medieval Times placerade sig Satyricon på kartan och kom tillsammans med bland andra Darkthrone, Mayhem och Emperor att utgöra grunden för den andra vågen av black metal. Genom åren har Satyricon utvecklats och kommit att bli ett nordens viktigaste bidrag till genren. Även om det mest obskyra stoppats undan återfinns fortfarande den karga och mörka inramningen. Bandet har släppt ett flertal album som rosats av metalkritikerna och under 2013 kommer den åttonde fullängdsskivan att ges ut.

Satyricon, som prisats för sina liveframträdanden, ger flitigt konserter. Och sina gig genomför bandet sjukt tight i samspel med sitt demoniska sound. Det är därför lika bra att redan nu börja förbereda sig på en svart december.

Datum
15.12 – Göteborg, Sticky Fingers
20.12 – Stockholm, Debaser Medis

Biljetter
Göteborg: Biljetterna kostar 260 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Kulturbolaget.se, Eventim.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.
Stockholm: Biljetterna kostar 260 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Debaser.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

{youtube}NQQdsKH3Qt8{/youtube}

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER