VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
orange-club-pressbild-bjorn-glasare

Veckans Band: OrangeClub

orange-club-pressbild-bjorn-glasare

Veckans Band: OrangeClub

 

Influenserna är många och spretiga, med en fot i Seattle, den andra i 90-talets svenska dödsmetallscen och tungan I halsen på Danko Jones. Bildades 2007 och släppte kort därefter EPn ”Force Majeure”. Gigade Stockholm med omnejd några varv.
Gick in i studion igen, för att släppa EP nr två – ”The Kill” 2010.
Denna fick saker att börja röra på sig. Förutom gig på Stockholms klubbar, var OrangeClub en av headlinerakterna på Pretzeltown festival, med bland annat Corroded och De Lyckliga Kompisarna.


Släppte två videos under 2010/2011. ”NYAH” som spelades på BANDIT ROCK, och ”MTL” som tog OrangeClub till final i Sweden Rock- tävlingen 2012. 1500 band sökte, och OrangeClub slutade på fjortonde plats utan vare sig bolag eller management i ryggen.

{youtube}LEgKHQ3FT1U{/youtube}

{youtube}w6I-7sSJ4uM{/youtube}

Hela ”The Kill” finns på Spotify OrangeClub – The Kill , Itunes https://itunes.apple.com/se/album/the-kill-ep-officialpromo/id432369031 och de flesta andra nedladdningstjänsterna.

Sedan dess har OrangeClub skrivit nytt och renodlat sitt sound. En låt som inte är en käftsmäll när den liras live, är inte en låt. OrangeClub har renodlat sin särart. Släppte i samband med en knökad klubbspelning nyligen ett eget öl. En välhumlad Amber Ale, i samarbete med PKLK bryggeri som till att börja med kommer att finnas att köpa på utvalda krogar i Södertälje. Har även skapat ny merchandise, tröjor, pins, tygmärken etc. lägg ett mail till [email protected] för att beställa.

Den 25/6 släpps nya videon ”DANCER” här på www.rocknytt.net. Den eminente Björn Glasare står bakom kamera och klippning. Inspelningen ägde rum en natt i maj på ett nedlagt militärområde.

OrangeClub kommer i höst släppa fler videos och mer musik. I vilken form får vara osagt, då det hålls öppna dörrar för samarbeten med bokningsbolag, skivbolag etc. Framför allt ska det framöver gigas. OrangeClub ska upplevas live!

Datumen kommer att fyllas på efter hand, men ett datum är klart. 1 Augusti kliver OrangeClub på Harry B James- scenen igen. Håll er uppdaterade på www.facebook.com/orangeclubworld

 

Medlemmar:
Johannes Masud – sång/gitarr
Fredrik Börjesson – gitarr
Joel Wallin – bas
Lee Dee – trummor

koplankar

iTunes:  https://itunes.apple.com/se/album/the-kill-ep-official-promo/id432369031 

lankar

Facebook:  www.facebook.com/orangeclubworld
Official web:  www.orangeclub.se/
Twitter:  https://twitter.com/orangeclubtweet
 
Instagram:  http://instagram.com/orangeclubworld

Foto: Björn Glasare

 

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT