VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Edguy-gitarristen i nytt musikprojekt

Ett spännande musikprojekt har satts ihop av Serafino Perugino (skivbolaget Frontiers). Gruppen kallas The Grandmaster och består bland annat av Jens Ludwig (Edguy), som anses vara en av de stora gitarristerna inom Power Metal, samt multi-talangen Alessandro Del Vecchio (Hardline, Jørn Lande, Revolution Saints) på bas och keyboard. Den brasilianske sångaren Nando Fernandes var också en viktig ingrediens, då hans röst påminner om 80- och 90-talets Metalstil.

Om vad som inspirerade hans sätt att spela på albumet säger gitarristen: ”Sångerna var all inspiration jag behövde. ’True North’ och ’Lunar Water’ var de första låtarna jag hörde och de fick mig att vilja vara med i bandet direkt! Jag kände verkligen att jag hade en bra kontakt med alla inblandade, särskilt med Alessandro. Det behövdes inte mycket mer. Rätt tid, rätt plats, rätt låtar, rätt team…det kändes helt enkelt bara rätt.” Han tillägger: ”Jag antar att man kan kalla vår stil för Melodiös Metal, med alla element som den genren har att erbjuda. Olika och kraftfulla låtar, med en enastående sångare.”


Fernandes berättar: ”Min inspiration växte för varje låt som spelades in. Jag blev verkligen rörd under processens gång. Vissa texter berörde mig mycket och hjälpte till att göra mitt framträdande äkta. En annan styrka var kvalitén på de inblandade musikerna. De gjorde verkligen mitt jobb mycket enklare.” Han fortsätter: ”Här finns variationer från Hårdrock till traditionell Metal, från progressivt till melodiöst, vilket ger olika känslor för varje spår. ’Skywards’ är för de som gillar att lyssna på låtar med en lätt aggressiv känsla, starka tolkningar och känslomässiga solon.”

Debutalbumet ”Skywards” släpps den 15 oktober. Nando och Jens skriver: ”Hoppas att ni gillar det vi har skapat!”

Annons:

The Grandmaster:
Nando Fernandes – sång
Jens Ludwig – gitarr
Alessandro Del Vecchio – bas, keyboard, bakgrundssång
Mirkko De Maio – trummor

Låtlista ”Skywards”:
01. Lunar Water
02. The Tempest
03. Someday Somehow
04. Dead Bond
05. Cannot Find The Way
06. Song Of Hope
07. Skywards – Earthwards
08. True North
09. Surrender
10. Turn The Page
11. The Source

Edguy-gitarristen i nytt musikprojekt 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT