VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Efterlängtade metaltrion OM besöker Sverige

Fram tills nu har de svenska fansen behövt ta sig ner i Europa för att få se det amerikanska doom-metalbandet OM live. Nästa vår behöver fansen lyckligtvis inte resa längre än till Göteborg då bandet äntligen spelar på svensk mark. Det utlovas en grym kväll måndag den 16 maj 2022 när OM spelar på Pustervik i Göteborg!

Biljetter släpps onsdagen den 5 maj 09:00 på LiveNation.se


Det San Fransisco baserade bandet har varit aktiva sedan 2003 när de grundades av Al Cisneros och Chris Hakius från SLEEP. Utöver grundaren, sångaren och basisten Cisneros består trion sedan 2008 av trummisen Emil Amos och sedan 2018 av Tyler Trotter på gitarr, synt och slagverk. Bandet känns igen av sitt sound som enklast kan beskrivas som en softare version av Sleep’s stoner/doom metal med influenser av världsmusik.

Under deras karriär har OM släppts fem stycken album, varav det senaste ”Advaitic Songs” som släpptes 2012 beskrivs av många som den bästa skivan hittills. Det 43 minuter långa albumet består av fem låtar, inklusive bandets mest streamade låt ”State of Non-Return”. Utöver det har OM hunnit släppa totalt fyra live album, det senaste 2019 från inspelningen på BBC Radio 1. Låtarna som framfördes var ”Gethsemane”, ”State of Non-Return”, ”Cremation Ghat” och ”Cremation Ghat II”.

Annons:

Missa inte OMs efterlängtade konsert när de äntligen kommer till Sverige – måndag 16 maj på Pustervik i Göteborg!

Biljetter släpps fredag 9 april kl. 14.00 via LiveNation.se

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT