VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
WackenBattle-2013

Wacken Metal Battle 2013: Vinnarna är korade

WackenBattle-2013
VENGHA från Falköping/Skövde tog hem segern i svenska Wacken Metal Battle 2013. Tävlingen avgjordes den 1 juni på Pub Anchor i Stockholm. Tre band tävlade om att få spela i augusti på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. På plats fanns en proffsjury bestående av representanter från musikerindustrin, musiker och journalister.

Första pris är att får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. VENGHA-bandÅrets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012. VENGHA vann även en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter, samt spela på Sabaton Open Air i augusti.


Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan, och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ med. Det är gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Sverige är med för fjärde året.

I augusti tävlar bandet VENGHA mot 30 andra band om ett skivkontrakt med Wacken Records.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link