VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
WackenBattle-2013

Wacken Metal Battle Sweden 2013 – nu är juryn klar till finalen i Stockholm den 1 juni

0 Shares

WackenBattle-2013
Några dagar kvar till svenska upplagan av årets Wacken Metal Battle är nu juryn klar. Det är fjärde året Sverige deltar i Wacken Metal Battle, tävlingen där tre band tävlar om att få spela på Europas största metalfestival Wacken Open Air i Tyskland. Tävlingen avgörs i Stockholm den 1 juni på Pub Anchor i Stockholm.

Juryn består av representanter från musikerindustrin, musiker och journalister. Juryns ordförande är Ira Keelyn från Triada Promotion. Övriga jurymedlemmar är André Warnie (Bandit), Sven Mörén (Rocknytt), Lars Sköld  (Tiamat), och Thomas Mead (Machine Rock Magazine).


Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan, och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ med. Det är gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Sverige är med för fjärde året.

De tre band som tävlar i Stockholm i bokstavsordning:

Bulldog Mack (rock) från Stockholm
IKHON (metal) från Ludvika
VENGHA (metal) från Falköping/Skövde

Medan juryn sammanträder spelar förra årets vinnare, Frantic Amber.

1a pris är att får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012.

Dessutom får vinnande bandet något som alla metalband behöver, en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter. Vinnaren får även spela på Sabaton Open Air i augusti.

Wacken Metal Battle Sweden 2013
Datum: 1 juni
Kl. 19.00
Plats: Pub Anchor, Sveavägen 90  i Stockholm.

För mer information:
http://www.metal-battle.com/ och klicka sedan på den svenska flaggan.
https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Information om banden:

Bulldog Mack: Att blanda en Bulldog Mack: Två deciliter rock (klassisk). Några stänk sydstatsrock och/eller soul. Litervis med svett. En skopa galenskap. Några otroliga bends. En gnutta road-rage. Pukor, massor av pukor. Tre kubik ren energi. Toppa med en rejäl nypa ansiktsbehåring. Blandas med fördel i bensintanken på en -76 Plymouth Hemi Cuda. Slanga sedan till valfritt dryckeskärl. Boom! Instant Friday. Skål!
Mer information: www.bulldogmack.com eller www.facebook.com/bulldogmack

IKHON är en obeveklig kraft som hittat ett hem där döden svänger. Där det haglar sylvassa toner från skyarna och marken mullrar av ohyggligt elak Metal som skurit av samtliga tyglar och nu navigerar med brinnande blick och nävar av järn. Medryckande, maniskt mangel som kammar till luggen på allt som törs ställa sig i vägen.
Mer information: www.facebook.com/pages/IKHONofficial/176459212379420

VENGHA är en kvintett från gamla Skaraborg som tog sina första kliv i juli, 2012. Trots bandets unga ålder, finns rutinen som behövs för att driva ett maskineri av världsklass. I tidigt skede föll det sig naturligt att hålla musiken levande med det enda kravet att kunna spela musiken live. Argt, lättlyssnat och ett grymt groove, skulle man kunna beskriva bandets signum. Vengha spelar just nu in sin debut som kommer att släppas under 2013.
Mer information: www.facebook.com/Vengha

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter