VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Jeff Lynne och hans Electric Light Orchestra kommer till Sverige

Efter deras fantastiska konserter i Oberhausen, Amsterdam och Zürich 2016 har legendariska bandet Jeff Lynne’s ELO idag meddelat att de återvänder till Europa för en 19 datum lång turné 2018, en turné som inleds i Sverige och Ericsson Globe den 12 september.

Biljetterna till denna enormt efterlängtade konsert släpps fredagen den 17 november kl 9.00.


Jeff Lynne säger om den kommande turnén: “Our audiences are amazing. It’s like they’re in the group. We can’t wait to play for them again.”
Jeff Lynne’s ELO är mer populära än någonsin och har alltid varit kända för deras episka liveframträdanden, med en egen och innovativ blandning av rock, pop och klassisk musik. ELO har under sin karriär haft tjugosex (!) UK Top 40 hits vilket gör att Lynne står bakom ett flertal av de mest välkända låtar som släppts under de senaste fyrtio åren och bidragit till en försäljning på över 50 miljoner skivor världen över.

Den storartade konserten från i somras på Wembley Stadium har förevigats i DVD:n ’Wembley Or Bust’ som släpptes den 17e november. I denna film ser vi Jeff och hans egendomliga musikensemble spela för ett fullsatt Wembley Stadium med 60 000 i publiken. De häpnar sina fans med storslagen rock & roll, komplett med klockor, visslor och rymdskepp.
Lynne anses också av många vara en av de största producenterna i musikhistorien. Lynne var medgrundare och medlem i The Travelling Wilburys tillsammans med Bob Dylan, Roy Orbison, George Harrison och Tom Petty. Han har även producerat och jobbat med storheter som The Beatles, Paul McCartney, Ringo Starr, Joe Walsh och allra senast Bryan Adams.

Konserten i Ericsson Globe i september kommer bli magsik. En konsert med ett av de mest betydelsefulla banden i musikhistorien.

DATUM
12/9 – Ericsson Globe, Stockhom

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter