VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Blackberry Smoke till Sverige

Blackberry Smoke är ett av svenskarnas favoritband och nästa år återvänder de för att göra sin största spelning i Sverige hittills!

Bandet är högaktuella med singeln ”Dig A Hole” från albumet ”Be Right Here” som kommer i februari nästa år. Den 22 september 2024 spelar bandet på Annexet i Stockholm med The Steel Woods som förband!


Som alltid hämtar bandet, bestående av Charlie Starr, Paul Jackson, Richard Turner, Brit Turner och Brandon Still, inspiration från hemstaten Georgias rika musikarv, dess invånare och betydelsefulla platser. Det kommande albumet ”Be Right Here”, uppföljaren till Billboardlistade ”You Hear Georgia”, är inget undantag.

När Starr började skriva låtarna som skulle bli Blackberry Smokes nya album var den första låten som han arbetade fram ”Dig A Hole”. Formad av ett gammalt gitarriff med ett refrängriff skrivet av keyboardisten Brandon Still, är den psykedeliska rocklåten ett kraftfullt uttalande om att välja väg i livet. På kommande skivan utstrålar bandet ännu mer självsäkerhet, från styrkan i deras låtskrivande till deras musikaliska utförande.

Annons:

Under de senaste två decennierna har Blackberry Smoke utvecklat sitt självförtroende och skaffat sig en lojal fanbase, inte minst i Sverige. Detta ledde till att deras fem senaste album nått stora framgångar, inklusive ”You Hear Georgia” från 2021, som nådde #1 på Billboards Americana/Folk Albums lista.

Datum 2024
22 september – Annexet, Stockholm

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT