Ville Valo kommer till Sverige nästa år

Efter en lyckad turné och festivalspelningar runt om i Europa återvänder Ville Valo till Sverige för första gången på ett decennium.

Efter en lyckad turné och festivalspelningar runt om i Europa återvänder Ville Valo till Sverige för första gången på ett decennium. Publiken på vårens Sverigekonserter kommer få höra en blandning av Valos nya material och klassiska låtar från hans forna band HIM. Ville Valo – eller VV som han numera kallar sig – spelar i Göteborg 26 april och Stockholm 29 april.

Ville Valo gjorde sig ett namn som karismatisk frontman i gothrock-fenomenet HIM. Den finska gruppen inledde sin bana i mitten av 90-talet, hängde ihop i två årtionden och fick under tiden en hel del platina- och guldskivor, Grammisnomineringar, radiohits, flera #1-placeringar och skapade finsk musikhistoria genom att vara det första och enda finska bandet som sålt guld i USA. HIM tog farväl från omvärlden 2017.

Ville Valo, eller VV som är hans nya artistnamn, släppte i januari 2023 sitt debutalbum ”Neon Noir”. På denna står soundet från hans gamla band att känna igen, och den där storslagna romantiken och monumentala melankolin som utmärkte HIM ges här samma svängrum.

Som support ser vi det gotiska, heavy metal/shoegaze-bandet Zetra.VVSupport: Zetra26 april: Göteborg | Pustervik29 april: Stockholm | BernsBiljettsläpp: 15 sep kl 11:00 via fkpscorpio.se

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER