VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
ril-01-480

ROCK IN LISCH – Gratis hårdrocksevent i Lidköping

ril-01-480
Det vankas gratis hårdrocksfestival i Lidköping i sommar. Rock In Lisch, som är ett samarbete mellan Studiefrämjandet, Kulturbruket (Lidköpings Kommun) och Rocknytt, med stöd från Sparbanksstiftelsen har presenterat sommarens linuep. Denna festival är helt GRATIS och den har heller ingen åldersgräns.

Följande åtta band spelar på Dina-scenen i Stadsträdgården lördagen den 19 juli: Jorn, Corroded, Saffire, Don Patrol, Mean Streak, Egonaut, Browsing Collection och Visio Mortis.


Snabba fakta:
Datum: Lördag 19 juli
Tid: 14.00 – 23.00
Plats: Dina-scenen, Stadsträdgården, Lidköping
Adress: Mellbygatan 10
Inträde: GRATIS
Ålder: Ingen åldersgräns. “Alla gillar hårdrock och hör sen”.
Hemsida: www.rockinlisch.se
Facebook:
www.facebook.com/rockinlisch
FB-evenemang: https://www.facebook.com/events/1459793650925239

JORN
En av världens bästa hårdrockssångare i sin genre, Jørn Lande kommer till Lidköping i juli med sitt band JORN. Jørn Lande har sålt över 7 miljoner skivor över hela världen och har medverkat på över 30 album. Som band bildades JORN år 2000 och har sedan dess släppt åtta studioalbum, varav den senaste heter ”Traveller”, och släpptes i juni förra året. Jørn Lande har även varit sångare i tyska Masterplan och Avantasia. Ett bevis på den norske sångarens storhet var när han efter den legendariske hårdrockssångaren Ronnie James Dio’s bortgång den 16 maj 2010 tillsammans med den före detta Black Sabbath och Deep Purple-sångaren Glenn Hughes handplockades av Toni Iommi, Geezer Butler och Vinny Appice som gästsångare i Heaven & Hell för att utföra en hyllning till Ronnie James Dio på High Voltage Festival den 24 juli 2010.

Hemsida: http://www.jornlande.com/
Facebook: https://www.facebook.com/OFFICIALJORN
Spotify: http://open.spotify.com/artist/5SaDyTQkjAAdrsmhPzrmw2

{youtube}m5CQ7NTkhcY{/youtube}

CORRODED

Samma kväll får vi se 10-års jubilerande Corroded som gör några väl valda festivalspelningar i Sverige under sommaren varvat med ett antal festivaler ute i Europa. Bandet som precis är i slutfasen av arbetet med sin ännu namnlösa fjärde fullängdsskiva har gjort sig kända som ett hårt arbetande och alltid levererande liveband med sångaren Jens Westin i spetsen med sin karakteristiska råa stämma. Corroded har genom åren hörts i TV4-produktionerna ”Robinson Karibien” och ”Gladiatorerna” men även i dataspelet Battlefield Play4free med låten ”Age Of Rage”. De senaste åren har bandet satsat mest på den europeiska marknaden och då främst i Tyskland där de har turnerat intensivt.

– Ingen sommar utan några svenska festivalgig, säger sångaren Jens Westin och fortsätter, vi vet ju vilka som trodde på oss och lyssnade på oss när vi startade för 10 år sedan och vi glömmer inte bort våra svenska fans även om vi inte gör lika många datum som vanligt på hemmaplan den här sommaren.

Hemsida: http://www.ninetone.com/corroded/
Facebook: https://www.facebook.com/corrodedsweden
Spotify: http://open.spotify.com/artist/2vH7B6YvHO3AHVb9R8bYi8

{youtube}X_U0-wDUexo{/youtube}

SAFFIRE

Om du gillar band som Rainbow, Deep Purple och Dio är det dags att spana in Saffire – detta nya hårdrockshopp från Göteborg har något riktigt stort på gång. Fantastiska musiker och i sångaren Tobbe Jansson har man en av Sveriges bästa live-vokalister.

Saffire spelar en melodisk hårdrock med visst 70-talsgroove och lätt progressiv ådra. Förra året släpptes debutplattan “From Ashes To Fire” som fått fina recensioner världen över och som bl.a hamnade på plats sju när Rocknytt.net’s skribenter röstade fram 2013 års bästa album. Albumet mixades i Studio Fredman av Henrik Udd och Fredrik Nordström och mastringen utfördes av Jens Bogren (Opeth, Symphony X, Amon Amarth, Soilwork, Katatonia, Paradise Lost).

Saffire har redan börjat jobba på material till ett nytt album. Vem vet… de kanske spelar upp någon helt ny låt för oss i Lidköping.

Hemsida: http://www.saffire.se/
Facebook: https://www.facebook.com/saffiresweden
Spotify: http://open.spotify.com/artist/2i4PcTxOs5KzBZ7gg4VZES

{youtube}5qekBk6hjqk{/youtube}

DON PATROL

“The Boys Are Back!!!” Gruppen fick ett stort genombrott med sina två album på kort tid i början av 90-talet. Turnerade med David Lee Roth i Europa och fick ett av albumen producerade av Charlie Midnight (James Brown, Doobie Brothers, Joe Cocker, etc.) Bägge albumen fick betyget ”Best Album Of The Week” i Tyskland. Det intensiva turnerandet tog sedan ut sin rätt och bandet upplöstes i något man kan kalla ”Crosby, Stills , Nash & Young fighting in the dressingroom”.

Nu är de tillbaks i original och en ny platta är snart färdiginspelad. Managern Thomas Engström, som även arbetar med Amaranthe, har jobbat med gruppen under snart tjugo år och är väldigt stolt när han ser att senaste femton års tjatande har gett resultat. Innan full-CD´n släpps en bit in på 2015 släpper man ett antal singlar i höst på Spinefarm Records. Vilka låtar och tidpunkt diskuterar vi just nu med dem. Det jag kände när jag fick höra Amaranthes låtar första gången känner jag även för Don Patrols låtmaterial.

Sångaren Dille Diedricson och bandet har i recensioner på 90-talet begåvats med uttryck som att ”…går endast att jämföras med sångare som Robert Plant och Ian Gillan” Ett fantasirikt hårdrockande liveband är tillbaks på scenen!

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Donpatrol/420705244677640
Spotify: http://open.spotify.com/artist/7ENXfp1NywRELrQp07BjTj

{youtube}u6bE-5EB13k{/youtube}

MEAN STREAK

Skövde och Tibro’s stoltheter, Mean Streak, är ett svenskt heavy metal-band som förvaltar arvet inom den traditionella hårdrocken. Bandet som grundades 2008 spelar en traditionell heavy metal med 80-tals influenser.

Mean Streak har hunnit med att släppa tre studioalbum, varav den senaste skivan ”Trial By Fire”, släpptes 2013. De har på kort tid samlat på sig en trogen fanskara och hunnit med att turnera i både Europa och Asien.

Hemsida: http://www.meanstreak.se/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mean-Streak/131719915358
Spotify: http://open.spotify.com/artist/0un8bsVEtN2tQXDW8SevFz

{youtube}XwOxYIoM00k{/youtube}

EGONAUT

Vinnarna av Livekarusellens riksfinal 2014!!!
”Musiken är som gjord för liveformatet, 70-talshårdrock med tunga riff, modern attityd, orgelmattor och ett jäkla driv”.

Sedan starten 2005 har Egonaut ägnat sig åt att förfina sin egna variant av klassisk Stoner Rock till en blandning av 70-talsrock, metal, doom och modern riffrock. Egonaut har genom åren etablerat sig som ett utav Sveriges vassaste liveband vilket har gett dem chansen att få dela scen med bl.a Hammerfall, Mustasch, Lillasyster och Hardcore Superstar m.fl.

Under sommaren 2012 skrev Egonaut på för den svenska retrorock-etiketten Transsubstans Records och släppte sedan sitt andra album ”Mount Egonaut” den 27 Februari 2013, som även den hyllades av många kritiker runt om i Europa. Detta skivsläpp banade även väg för att Egonaut skulle plockas upp utav bokningsbolaget Rocknytt Lajjv Agency.

Egonaut håller för närvarande på att spela in sitt tredje album och det är ett mörkare och tyngre Egonaut vi har att vänta… Doom ’n’ Roll.

Hemsida: http://www.egonaut.se/
Facebook: https://www.facebook.com/egonautswe
Spotify: http://open.spotify.com/artist/5HC50drCPReeIlMKkRDj0V

{youtube}hsO9qWVRAPM{/youtube}

BROWSING COLLECTION

Fet, tight käftsmäll är en av de beskrivningar som gjorts på Browsing Collections musik. Bandet består av ett gäng unga brudar från Skaraborgstrakten som sedan några år tillbaka spelar punkig trallrock med inslag av metal.

Denna energiska grupp ger alltid järnet på scen och har inte bara hunnit spela på bl. a. Getaway Rock Festival, Siesta!Festivalen och i Berlin utan även tagit emot ett stipendium av Stim, kommit långt i Sveriges största musiktävlingar och blivit sponsrade av gitarrmärket Vintage!

Facebook: https://www.facebook.com/BrowsingCollection
Spotify: http://open.spotify.com/artist/4ryoVY6Gmwve1PXyNtbDSC

{youtube}J9Lvsxf3HWU{/youtube}

VISIO MORTIS

Visio Mortis är ett melodiskt dödsmetallband med rötter i Lidköping. Med influenser från skandinavisk svart- och dödsmetall blandar de mörk och intensiv aggression med passager av melodi och atmosfär.

Facebook: https://www.facebook.com/visiomortis
Spotify: http://open.spotify.com/artist/3bKAn6Ubkd8jzIJEQ7udwQ

{youtube}nyGPDX1yyWQ{/youtube}

rockinlisch-qr480

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link