Patti-Smith

PATTI SMITH till Liseberg

Patti-Smith
Patti Smith är artisten som aldrig vikt undan, alltid gått i sina egna skor, på sina egna vägar. Den 30 juli går vägen till Liseberg och Stora Scenen!

Patti-Smith
Patti Smith är artisten som aldrig vikt undan, alltid gått i sina egna skor, på sina egna vägar. Den 30 juli går vägen till Liseberg och Stora Scenen!

År 2011 tog Patti Smith emot det prestigefyllda Polar Music Prize. Hon blev vid prisutdelningen hyllad av First Aid Kit, som framförde Smiths Dancing Barefoot, ett framförande som introducerade Patti Smith för en ny yngre publik och som rörde Patti Smith till tårar.

I motivering till Polar Music Prize finns några av nycklarna till Patti Smiths brokiga men framgångsrika artisteri:

– Genom att viga sitt liv åt konst i alla dess former har Patti Smith visat hur mycket rock’n’roll det finns i poesi och hur mycket poesi det finns i rock’n’roll. Patti Smith är en Rimbaud med Marshall-förstärkare. Hon har förändrat hur en generation ser ut, tänker och drömmer. Den unika konstnärssjälen Patti Smith visar att people have the power.

Under de senaste åren har Patti Smith varit en flitig Sverigegäst. Senast hon och hennes band besökte Sverige var i juli 2013. Då gällde Dalhalla, Botaniska Trädgården i Uppsala och Trädgårdsföreningen i Göteborg. De två sistnämnda med First Aid Kit som ”Special Guest”. Samtliga konserter var mycket välbesökta och fick genomgående bra kritik (4-5).

Det har blivit dags för ytterligare en klassisk konsert på Liseberg. Den 30 juli äntrar Patti Smith & Her Band Stora Scenen på Liseberg för första gången.

– Äntligen! säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg

Datum
30.7 Göteborg, Liseberg, Stora Scenen

{youtube}uoGdx3I3dPE{/youtube}

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER