Foto: Steven Sebring

Billy Idol gör festivalspelning på svensk mark 2022

Billy Idol återvänder till svensk mark för en festivalspelning nästa år.

Billy Idol är en av vår tids största artister och en ikon från Londons punkscen på 80-talet. Från att det banbrytande punkbandet Generation X (med Billy Idol som frontfigur) bildades 1976 via första soloalbumet ”Billy Idol” från 1982 och tills idag har Billy Idol varit lika stilsäker som han har varit älskad av fans världen över.

Senaste EPn ”The Roadside” kom bara för någon månad sedan och i sommar återvänder Billy Idol till Europa med en turné (tillsammans med ursprungliga gitarristen Steve Stevens) med ett stopp i Sverige: på Törebodafestivalen 9 juli!

1955 föddes den idag mytomspunna punk- och rockartisten Billy Idol, som William Michael Albert Broad. I uppväxten både familjen på olika ställen i både England och USA – och han har idag dubbla pass.

Som ung blev Billy Idol ett fan av Sex Pistols, vilket blev startskottet för den egna karriären där bandet Generation X bildades 1976 och har hunnit släppa flertalet album, där debuten ”Generation X” från 1978 och uppföljaren ”Valley of the Dolls” från 1979 sticker ut extra – två album som båda nådde UK Albums Chart.

Som soloartist har Billy Idol släppt hyllade och prisbelönta album som vandrat mellan klassisk punk, hårdrock, glamrock och post-punk. Låtar som ”Rebel Yell”, ”White Wedding”, ”Eyes Without A Face”, “Cradle of Love” och “Dancing With Myself” har miljontals streams och är moderna klassiker som än idag älskas världen över – som dessutom fortfarande upptäcks av en yngre generation.

När Billy Idol sjunger så lyssnar världen. Och när britt-amerikanen nu äntligen återvänder till Sverige så blir det en konsertkväll som kommer att gå till historieböckerna och präntas in i alla besökares minnesbanker.

Datum 2022
9 juli – Törebodafestivalen

Biljettinfo för Törebodafestivalen hittar du på Torebodafestivalen.se

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER