VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
the cult band 2012

THE CULT på världsturné

0 Shares

the-cult-band-2012

THE CULT besöker USA och England på en exklusiv turné där bandet kommer spela “Electric”-skivan i sin helhet.

THE CULT har annonserat att de kommer ge sig ut på en världsturné som hittills inkluderar USA och England. Turnén bär namnet “Electric 13”, ett namn som inte slumpmässigt valts då bandet kommer spela hela “Electric”-albumet live. Detta är något som fans uttryckt som ett perfekt set att spela live i år.


Skivan “Electric” släpptes 1987 och var en stilistiskt förändring för bandet som efter släppet fick en plats i rockscenen. Skivan är inspelad i New York City på den legendariska Electric Ladyland Studios och är fylld av energin som strömmade på de smutsiga gatorna i New York. Skivan är producerad av en då, ung Rick Rubin. Bandet levererade en inspelning som har kommit att bli en av THE CULTs mest lyckade och inflytelserika skivor som dessutom kom att bli bandets första platinaalbum.

THE CULT kommer att spela “Electric”, rå och ofiltrerad på turnén under 2013, något som också turnéns namn baserats på: “Electric 13”. Detta kommer vara första gången som hela denna skiva spelas upp i sin helhet. Showen kommer också bestå av en andra set där bandet kommer spela låtar från sina åtta andra studioskivor.

Vem vet, kanske THE CULT besöker vårt avlånga land också?

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter