VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
gene-the-werewolf-band-2011

GENE THE WEREWOLF: Influenser är den huvudsakliga nyckeln till att sätta sin personliga prägel.

gene-the-werewolf-band-2011
Pittsburgh-bandet GENE THE WEREWOLF har sedan 2006 hunnit släppa en ep och en fullängdscd, men dock endast för släpp på hemmaplan. Nu har Amerikanerna signat på för FRONTIERS RECORDS där de den 23 november släppte sin första release i Europa. Rocknytts Sven Mörén ringde upp bandets frontman GENE för att få en klarare bild av bandet som för oss Européer endast har legat i det fördoldas gränsland.

 

Nu när jag har hört plattan ett par gånger så må jag säga att soundet har en bredd som får mig att tänka på AC/DC, KISS och dylika saker. Hur skulle du själv beskriva GENE THE WEREWOLFs musik?


Gene: I grund och botten så är det klassisk rock and roll med som du sade, influenser från AC/DC, KISS och liknande band, för att sedan lägga en lite mer modern touch på det hela genom att vi använder oss av ganska dominerande keyboards. Men grundvisionen när vi startade bandet var att ta våra influenser som vi vuxit upp med och blanda upp det hela med modern amerikansk rockmusik.

Om jag har förstått det hela rätt så bildade ni bandet 2006?

Gene: Det stämmer bra det. Men det dröjde ända till 2007 innan vi hade vår första spelning eftersom vi det första året endast skrev en massa låtar för att hitta bandets grundsound. Man kan säga att efter 2007 så var vi oerhört flitiga när det gäller att spela ute och 2009 kom första plattan.

De två första släppen är endast utgivna i Amerika?

Gene: Stämmer bra det. Och nu kommer dessa två album ut som en cd i och med den nya plattan.

Så det är egentligen ingen ny platta vi pratar om?

Gene: Den är ny för er européer, så ur den synvinkeln känns den nya plattan nästan som ett debutalbum (skrattar). Vi dividerade om vi skulle gör en helt ny platta med bara nytt material, men vi tyckte att ep:n och fullängdaren höll så pass bra standard. Därför tyckte vi att det kändes lägligare att släppa de föregående alstren samlat på en skiva som en liten introduktion till Europa.

Jag finner det intressant att ni skrivit på för FRONTIER då det bolaget nästan uteslutet arbetar med mer AOR-betonade akter. Berätta lite om vad som blev upptakten till er första kontakt med nämnda bolag.

Gene: Det hela började med att vi plöjde igenom en masa skivbolag som vi kontaktade. Men problemet med Amerika är att trender utmanövrerar all övrig musik och då vi inte spelar typisk mainstreamrock som JUSTIN BIEBER, så fick vi nobben av samtliga förutom FRONTIERS som hörde av sig för att de gillade vad de hörde. Vi blev också lite paffa då det är som du säger att nämnda bolag inte är förknippat med old school rock and roll. Men vi tyckte att vi fick den deal som krävdes för att söka sig bort till andra sidan av Atlanten så vi tvekade inte en sekund, och här är vi nu (skrattar).

{youtube}UjZl4nWWnV4{/youtube}

Låt oss gå in lite på din röst då jag personligen tycker mig höra aningar från BON SCOTT och PAUL STANLEY. Vad var det som fick dig att börja sjunga?

Gene: Det är många som har influerat mig genom åren. Sedan har man sina toppar där BON SCOTT är en utav dessa, även PAUL STANLEY som du nämnde. Många tycker sig höra lite stänk av DAVID LEE ROTH i mitt sätt att sjunga, vilket gör mig väldigt lycklig eftersom Van Halen är ett av de band som jag följt slaviskt genom åren. Det är så otroligt viktigt att anamma sina influenser då jag är övertygad om att det är den huvudsakliga nyckeln till att sätta sin personliga prägel. Därför blev jag extra glad när det började komma fram folk som kunde höra aningar från DAVID LEE ROTH i mitt sätt att sjunga. Nämnda sångare är för övrigt en av mina absoluta favoritsångare.

Om vi går in på er senaste musikvideo så luktar det sent åttiotal och tidigt nittiotal.

Gene: Och detta är medvetet! Jag vet inte hur det är i Europa, men här är MTV inte vad det var för femton år sedan då de var länken till alla nya videoreleaser världen över. Som det är idag så använder de inte själva musikvideon som kanalens nyckelverktyg. Hela grundutbudet idag bygger mer på modefixering, skateboardmagasin och dylika saker vilket gör att MTV inte fyller samma funktion som det gjorde tidigare. Så man kan väl säga att videon till ”I Only Wanna Rock´n Roll” är en hyllning till nämnda kanal som den var i begynnelsen, då man producerade enkla och konsekvent berättande musikvideos med glimten i ögat. Sedan i och med att vi spelar rock and roll så lade vi konceptet på gammal rock and roll-basis – att livet är en fest som är till för att njutas.

Hur ser framtiden ut för bandet? Ligger det en turné i annalkande?

Gene: just nu har vi bara lite ströspelningar bokade på hemmaplan. Men det finns stora planer på en turné framåt vårkanten 2013 där vi verkligen hopas att Europa kommer att vara inräknat. Det skulle vara en dröm för oss att få komma över på andra sidan för att sprida vårt budskap. Dock så finns det ingenting spikat ännu utan allt ligger under planeringsstadiet som läget är nu.

Tack för samtalet Gene och lycka till med Europalanseringen och alla andra framtidsplaner som ni har framför er.

Gene: Tack själv!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter