ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gene The Werewolf – Rock N’ Roll Animal (8.0)

3 Shares
gene-the-werewolf-album-2012

Band: Gene The Werewolf
Titel: Rock N’ Roll Animal
Genre: Arena/Sleaze Hard Rock
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: 
Releasedatum: 2012-11-23
Betyg: 8/10


Skitbra, helt enkelt!

Man trycks bakåt i fåtöljen när plattan accelererar igång. Gene the Werefolf är ett band som sprudlar av speglädje och humor. Eller som de själva uttrycker det; när de bildade bandet 2006 så var det för att spela musik som var lika tramsig som den var fantastisk (“play music that was as ridiculous as it was awesome”). “Rock ‘n Roll Animal” är deras andra album, första fullängdaren “Wicked Love” kom ut för ganska jämnt ett år sedan. Den partyglada och medryckande musiken är tydligt influerad av Mötley Crüe, Kiss, Def Leppard och inte minst AC/DC, kompletterad med humoristiska texter à la Dream Evil  eller Steel Panther (om man slopar det vulgära).

Inledningsspåret “Wicked Love” är en sleazig partylåt med mycket inspiration från Crüe och Kiss. Därefter följer den AC/DC-doftande “I Only Wanna Rock N Roll”, och näst på tur följer i rask takt  “Superhero”, “Heart of Steel” och “Rock N Roll Animal”. På dessa spår kan man förutom ovanstående influenser ana att även nyare band såsom Airbourne och the Darkness har fått bidra till inspirationen.  De flesta av låtarna på albumet klockar in på under fyra minuter, och sammanlag så hinner man med 11 låtar på knappa 40 minuter. Det enda svaga spåret är i mitt tycke “Light me Up”, men i övrigt håller albumet jämn och hög klass. Musiken gör visserligen inga anspråk på att vara särskilt nydanande, bandet själva menar att albumet utgör “… the perfect soundtrack to a beer-infused Saturday night!”. Och det fixar man bäst med lite hederlig gammal rock n´roll.

Albumet avslutas med en finstämd pianoballad, “The Ballad of Gene”. Men lyssnar man på texten så hajar man till: “…it ain’t easy, to be a cold blooded killer on a friday night…”. Jomenvisst, det är klart att även en varulv kan känna sig ensam ibland! Briljant!

Jag tycker bandet har lyckats väl med sina föresatser, det här är verkligen bra och roligt att lyssna på – och var man inte på partyhumör innan så kommer man garanterat att bli det inom bara några minuter. Det här bandet vill jag se live!

Bästa låt: “Ruffneck Woman” och “The Ballad of Gene” 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter