Foto: Niclas Prytz

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Cobra Cult

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Cobra Cult där Diane Webb fick ställa några frågor till bandets basist, Thomas Jonsson.

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Cobra Cult där Diane Webb fick ställa några frågor till bandets basist, Thomas Jonsson.

Cobra Cult bildades i slutet av 2015 och en hel del spelningar runt om i landet har följt sedan dess. 2018 släpptes den självbetitlade debutplattan som producerades av Tomas Skogsberg (Sunlight Studios) och Joel Grind (Toxic Holocaust). Cobra Cult är baserade i Stockholm och benämner sin musik som “Rock’n’rollish metalpunk” – en blandning av The Misfits, Monster Magnet och L7.

Det är första gången Cobra Cult spelar på Sweden Rock. Vad har ni för förväntningar på festivalen?
-Sweden Rock är en klassisk festival och att vi nu fått möjligheten att spela där är helt fantastiskt. Vi är otroligt taggade och ser fram emot att få träffa en massa gamla och nya polare och framförallt göra en riktigt bra spelning med mycket folk i publiken. Bra väder hade också varit kul.

Vad kan fansen förvänta sig från er spelning?
-Bra drag från första sekunden som alltid. Vi kommer också att spela nya, outgivna låtar så om man vill vara först på bollen så missar man inte detta gig. Det kommer att bli riktigt coolt, det kan jag lova.

Hur skulle du beskriva er musik för dem som inte har hört Cobra Cult?
-Många säger att vi låter som en mix av Motörhead och L7. Tryck in lite Misfits på det och då har du vår egen definition – “rock´n´rollish metalpunk”.

Vilken låt är din favorit att framföra live?
-Nu när vi funnits med ett tag och fansen börjar kunna våra låtar så finns det några som sticker ut. Exempelvis “Black Gold” där väldigt många numera sjunger med i refrängen. Det är skithäftigt så jag kör på den.

Hur kom ni på att ta bandnamnet Cobra Cult?
-Det var Johanna (sång/gitarr) som kom på namnet. Hon hade haft det i huvudet ett tag och sa att hennes nästa band skulle heta Cobra Cult och då det är ett riktigt bra namn så blev det så.

Hur sökte ni till NEMIS?
-Det senaste året och framförallt efter att vi släppte vår debutplatta så har vi fått mycket uppmärksamhet. Bra recensioner och ett gäng bra spelningar gjorde att vi hade bra saker att komma med när vi ansökte till Nemis. Uppenbarligen tyckte även juryn det så nu är vi här. Och det känns otroligt kul att få den bekräftelsen.

Vad är planerna för Cobra Cult 2019 förutom att spela på sommarfestivaler?
-Vi gör så många gig vi kan i år och åker bland annat till både Norge och England i höst. Troligtvis kommer också någon form av inspelning av nytt material att äga rum, men om det blir en singel eller ny platta får tiden utvisa.

Det kommer att uppträda 82 band på årets upplaga av Sweden Rock Festival. Varför ska man som besökare se just Cobra Cult?
-Du vill kunna säga att du såg oss på SRF redan 2019. Eller som en engelsk promotor sa om oss; “Quite like the sound of your band. I normally don´t like heavy metal very much, but i think the lead vocal gives you an edge over other heavy metal acts”. Vad betyder det? Den 6 juni kl 12.30 på Rockklassikerscenen får du svaret.

Som avslutande fråga undrar jag om det är något band som du själv skulle vilja se under festivalens gång?
-Jag ska se så mycket som bara är möjligt, men självklara val är förstås Slayer, Candlemass och Danko Jones.

COBRA CULT SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 6 JUNI, 12:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

Picture of Diane Webb

Diane Webb

Fotograf/Skribent
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER