INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: Johan Larsson

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Seventh Wonder

196 Shares

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Seventh Wonder där Rocknytts Andreas Östlund fick ställa några frågor till bandets basist, Andreas Blomqvist.

Ett av Sveriges mest kända prog metal-band, kanske det allra mest kända. Seventh Wonder har släppt fem album sedan 2005 och nått stor uppskattning bland fans av band som Dream Theater och Symphony X. Att basisten Andreas Blomqvist undervisats av Talisman/Malmsteen-legendaren Marcel Jacob (VIF) och sångaren Tommy Karevik även frontar Kamelot ger en vink om bandets kompetens. Mottagandet för senaste skivan “Tiara” (2018), deras första på åtta (!) år, antyder att Seventh Wonder bara blivit populärare under mellanperioden.


2009 var året Seventh Wonder senast spelade på SRF. Hur känns det att få spela där igen?
– Skitkul! Det var det gig vi hoppades mest på att landa, nu efter nya plattan, så vi är överlyckliga!

Har du några speciella minnen från SRF?
– Absolut! Det var en kanonspelning, vi tycker faktiskt alla att det var en av våra bättre. Det var superproffsig stage crew och personal och kanonljud och tältet vi lirade i var fullt så det var en fantastisk grej.

Hur tänker ni runt er setlist inför SRF?
– Det är väldigt krävande musik, i synnerhet för Tommy, och med en timmes setlist kan man inte hålla på och flumma runt så han kan vila sig heller. Det innebär att vi försöker få in så många låtar vi kan och samtidigt tänka på att det ska funka bra live under en väldigt intensiv timme. Det blir väl uppskattningsvis kanske 30% från nya plattan skulle jag tro, och resten från de tidigare.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?
– Rainbow och Candlemass är i särklass viktigst för mig. Har aldrig sett Kiss så det kanske kunde vara kul, även om det känns lite lökigt med de två inkognito-medlemmarna. Andra band jag gärna ser är A.C.T, Dream Theater, Arch Enemy och Slayer, samt min polares band Cobra Cult. Jag och deras trummis lirade i samma band på nittiotalet.

Vilket är svårast att utföra, spela bas med Seventh Wonder eller spela Running Back i amerikansk fotboll?
– Ja du, det är i alla fall ingen större tvekan om vad jag gör bäst och inte heller vad som gör mest ont -men bägge är förbannat kul!

Planer närmsta tiden?
– Vi ska spela en hel del under april-maj och så lite festivaler i sommar. Därefter blåser Tommy iväg med Kamelot igen och då får vi väl försöka skriva lite ny musik är tanken!

Slutligen skulle jag vilja veta vilken som är Andreas Blomqvist favoritlåt med Seventh Wonder?
– Great Escape känner jag en väldig stolthet över och den är riktigt bra på platta, men snackar vi live är nog Hide and Seek min favorit att lira.

Tack för att du tog dig tid och lycka till framöver! Jag säger på återseende i juni.
– Inga problem och hoppas verkligen vi ses!

SEVENTH WONDER SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, TORSDAG 6 JUNI, 13:15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

Rocknytts officiella spellista för Sweden Rock Festival 2019 hittar du här:

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter