VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
tedpoley-skogsrojet2012

SKOGSRÖJET 2012: Intervju med Ted Poley

tedpoley-skogsrojet2012
En kvart efter Teds konsert på Skogsröjet hade jag en avtalad tid för en kort intervju med honom, men Ted ville hellre hänga med fansen än att svara på mina frågor och vem kan klandra honom!? Sitta och svara på en massa tråkiga frågor eller få feedback för kvällens konsert direkt från fansen, de som är mest betydande i en artists värld, valet är inte speciellt svårt. Givetvis accepterar jag Teds val och det är också därför som publiken också älskar honom, han är en av dom! Tids nog fick jag ändå min intervju så varsågoda, Rocknytt ger er Ted Poley!

Första frågan ut Ted är, varför är det du och inte Danger Danger som spelade ikväll?
– Ja du, jag är fortfarande väldigt glad över att vara Danger Dangers sångare men jag går inte gärna in på ämnet eller diskuterar Danger Dangers affärer såhär privat. De frågorna är bättre lämpade för bandet än för mig. Jag är just nu fullt upptagen med att turnéerna överallt där jag kan och ha en riktigt jäkla trevlig stund med mina fans över hela världen. Jag bokade in den här festivalen som en spelningen i raden på min soloturné genom Europa tillsammans med mitt grymma band. Danger Danger väljer istället bara att göra ett par speciella spelningar per år och det är inte tillräckligt mycket för mig och absolut inte tillräckligt för att hålla rösten i trim. Så jag håller mig istället ute på vägarna så mycket jag bara kan. I år har jag bland annat spelat i Spanien, Portugal, två gånger i Mexico, på Bahamas, givetvis i USA och tre gånger i Sverige! Efter det här är vi på väg till Belgien, Tyskland och Schweiz för spelningar. Danger Danger har bara tre konserter planerade under hösten, två stycken i USA och en i Englnad på Firefest. Det är helt enkelt för lite för mig så redan nu håller jag på att planera in mina solokonserter för 2013!


Kan du leva på pengarna du får för att turnéerna solo eller har du ett jobb som väntar på dig hemma i USA?
– Jag vill inte diskutera min ekonomiska situation med reportrar, men givetvis klarar jag mig på det jag gör, annars skulle jag inte göra det! Jag rockar röven av mig, promotar mina skivor, säljer tuff Ted Poley merchandise och trivs med det väldigt mycket, det är ett grymt jobb. Faktiskt det bästa jobb jag någonsin haft, haha!

Annons:

Du har varit till Sverige ganska ofta de senaste åren, hur kommer det sig, är marknaden såpass god här?
– Det hela är mycket enkelt, jag kommer till Sverige för att fansen vill att jag ska komma! Jag älskar mina fans och de verkar tycka ganska bra om mig med, haha!

Vad tycker du annars om Sverige i överlag?
– Vi har det alltid bra när vi är i Sverige, vi trivs och vi får äta köttbullar till frukost! Kan det bli bättre? Jag har varit i Sverige ganska ofta sedan vi var här med Danger Danger och spelade på Sweden Rock Festival 2004.

På rak hand, är det något svenskt band du gillar?
– The Gloria Story! Vi ska ut på turné med dem nu för andra gången i rad och de är coola grabbar och bra vänner, roliga grabbar att ha med på turné helt enkelt. Vad det gäller andra svenska band, ja du, jag vet sällan varifrån band kommer och det spelar inte heller någon roll för mig. Det finns ju såklart en helt bunt med band som släpper bra skivor och gör sig bra på scen, scenen här är förresten underbar! Jag älskar den!

Är det något band här på festivalen du tänkt se?
– Nej inte riktigt, jag gillar att gå på konserter och festivaler, det är toppen. TED-POLEY-004---Skogsrojet2012-christian-larssonMen när jag är här är det huvudsakligen för min egen skull så jag har mina egna saker att sköta, min egen konsert och träffa mina fans. Efter det se till att få något i magen och ta en välbehövlig dusch. Jag hinner helt enkelt inte se några band när jag är på ‘jobbet’.

Förresten, på tal om andra band, du som är ett fan av Wig Wam, har du hört deras nya cd ‘Wall Street’ och vad tycker du om den!?
– Wig Wam, jag älskar Wig Wam! Det är ett av mina favoritband och allt de släpper håller absolut högsta klass!

Vad har du för planer för framtiden?
– Ja du, jag planerar att fortsätta turnéerna över hela jorden och hoppas på att komma tillbaka till Sverige under 2013.

Och även om du inte är så pigg på att svara på det, men hur ser Danger Dangers framtid ut?
– Du borde verkligen fråga dem istället, jag finns tillgänglig när de vill ha mig, alltid! Men jag vet inte riktigt vad framtidsplanerna är. Jag tror inte att vi kommer spela in någon mer cd, den delen av kapitlet verkar tyvärr vara över. Jag kan ha fel men just nu finns det inga sådana framtidsplaner i alla fall. Men jag hoppas vi kan öka på antalet konserter per år i alla fall innan vi blir för gamla för att klara av att göra konserter alls!

Ja, det kan man ju verkligen hoppas. Slutligen så är ordet fritt, vad vill du säga till dina fans och läsarna på Rocknytt?
– Tack ska du ha för intervjun och ett extra stort tack till alla mina fans för att ni alltid finns där. Vi ses snart och ta hand om er!

Janne Mattsson
Christian Larsson – Foto

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT