VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
helloween02effie-trikili484

Inför Sweden Rock 2018:Intervju med Helloween

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Nästa band ut är tyska Helloween där Rocknytts Johan Hagberg fick ställa några frågor till bandets gitarrist Michael Weikath.

Helloween bildades i Hamburg 1984 och efter att ha spelat in plattan “Walls Of Jericho” med Kai Hansen på sång så anlände Michael Kiske till bandet och som sångare på de två klassiska “Keeper Of The Seven Keys”-plattorna var han med och tog bandet till toppen i genren Power Metal. När Michael Kiske lämnade bandet efter plattan “Chameleon” så tog Andi Deris över och han har frontat bandet sedan dess. Nu är Helloween tillbaka på Sweden Rock och man har samtliga tre sångare med sig denna gång. Jag fick efter många turer äntligen tag på Michael Weikath som varit med bandet sedan starten och det smidigaste blev att ställa några frågor via mail eftersom det här med Skype inte funkade något vidare.


Ni är tillbaka på Sweden Rock. Vad är era förväntningar denna gång?

-Vi förväntar oss att gnistan från publiken tillsammans med vår gnista ska bli en explosion utan dess like som kommer att blåsa bort samtliga besökare på plats. Sweden Rock är en oerhört välkänd festival och det är både kul och otroligt hedrande att få spela där.

Annons:

Ni har som sagt spelat på Sweden Rock tidigare. Har du några speciella minnen från tidigare år?

-Jag tyckte Pretty Maids var riktigt bra 2001. De bjöd på ett bra framträdande. Det året överlag var det en oerhört stark line-up på Sweden Rock. Tyvärr så fanns det inte tid att stanna för att se det jag ville.

Hur länge kommer denna turné att pågå?

-Till slutet av detta år.

Er setlist? Har ni annorlunda setlists på festivaler jämfört med “vanliga” spelningar?

-Vi vet faktiskt inte ännu. Vi kommer att sätta oss ner i slutet av nästa vecka (som är denna vecka) och bestämma den slutgiltiga setlisten.

Om vi tittar in i den närmaste framtiden så undrar jag om det finns planer för ny musik med Helloween?

-Den som lever får se. Tiden finns inte just nu och ska jag vara ärlig så har vi inte ens tid att tänka på ny musik. Vi måste avsluta denna turné först.

Vilken är den bästa festivalen i världen?

-Ha ha ha……det här är en knepig fråga eftersom du gör intervjun för Sweden Rocks räkning. Vad förväntas jag svara på den :). De flesta festivaler är faktiskt suveräna. Jag kan nämna Sweden Rock Festival, Wacken, Loud Park, Copenhell, Masters Of Rock, Hellfest osv osv osv osv…….

Du har varit med ett tag nu och jag måste fråga om du fortfarande tycker att det är lika roligt att kliva upp på scenen kväll efter kväll?

-Självklart är det så. Detta är mitt jobb och från djupet av mitt hjärta så är jag musiker. Det är lika spännande varje gång jag kliver upp på scenen och ser alla våra fans. Precis som det är spännande att spela tillsammans med alla våra gamla medlemmar. Det är hur kul som helst och vi älskar verkligen det vi gör.

Okej Michael. Jag tackar dig för dessa svar.

-Ingen fara. Vi ses på Sweden Rock.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT